förståelse fem viktiga funktioner i omvänd inteckning

Du måste ha hört om omvänd inteckning. Om du är ung och arbetar, kanske du inte har behov av att veta om dem. I fallet om du behöver pengar för personliga eller sociala skäl kan du ansöka om ett hypotekslån. Ditt hem kommer att fungera som en stark trygghet till pengar långivare eller bank. Så saker är lätt för dig vid aktuellt datum. Vad ska du göra när du blir gammal och kolla av från ditt jobb? Om du är en affärsman då vissa villkor kommer att vara ett undantag. Men vad ska du göra efter pensioneringen under en ekonomisk nödsituation under ålderdomen? Om du har ett hem så skulle du vara i ett dilemma när du tar ett hem hypotekslån. I fallet om du inte kan betala amorteringar i tid då ditt hem kan förverkas av banken. I ett sådant tillstånd kommer du att förlora en plats att leva i. Omvänd inteckning har utarbetat för dessa gamla människor, som inte kan betala tillbaka tillbaka låna pengar på grund av avsaknaden av ett jobb. Deras hem fungerar en säkerhet samma som ses i vanligt bolån. Men i omvänd typ av lån som de inte behöver betala tillbaka pengar. Efter deras död pengarna återkrävas av banken genom att sälja sina hem. Denna strategi är verkligen bra för gamla människor som behöver pengar. De har inte någon tjänar fortfarande de kräver ett hem att leva. Omvänd värdepapperslån fungera som en sköld för dem vid en hög ålder. Låt oss titta på några av de viktiga funktioner: –

1) Omvänd inteckning är inte skattepliktig för villaägare. Låntagaren personen behåller sitt ägande över hemmet även efter att ha tagit lån och lämna hemmet som en säkerhet. Den omvända lån existerar i kraft tills döden av den slutliga husägaren. Husägaren har även skulden möjlighet att betala för lånet genom att sälja huset. Men denna regel är inte obligatoriskt i en omvänd typ lån.

2) Inga månatliga avbetalningar måste betalas i en sådan typ av lån som sett i ett traditionellt hem lån eller topplån.

3) Omvänd inteckning är begränsad till pensionärer i 62 års ålder och uppåt. Den är speciellt avsedd för dem som är utan inkomst och inte har någon säkerhet än sina hem under ålderdomen.

4) Låntagaren bör klara av sin årliga hemförsäkring och fastighetsskatt. Men de kan också göras klar vid tiden för återbetalning av omvänd inteckning.

5) Mortgaged lån av omvänd karaktär kan vidtas för att möta personliga utgifter, betala av skulder avseende kreditkort och inteckningar, gör hemmet reparationer och renovering, betala räkningar sjukvård och möteskostnader på resor.