förstå vad ett lån modifiering kan göra för dig

Ett lån modifiering från en inteckning långivare är en permanent förändring i låntagarens lån.
Ett lån modifiering från en långivare innefatta får alla eller några av följande, en förändring i ränta, termer och huvudsakliga minskningen så betalningen blir överkomliga för låntagaren. Vanligtvis är det en win-win-lösning för husägare eftersom de får en långsiktigt fast ränta under marknadsräntorna och långivaren undviker avskärmning kostnader.

Några vanliga frågor och svar om hypotekslån modifiering är:

1) När låntagaren är sent och lånet förs strömmen kommer sanktioner att läggas till den modifierade lånet balans. Svaret är att det beror på långivaren om hur de ska genomföra eller utplåna avgifter.

2) Kan långivaren lägga förseningsavgifter eller serviceavgifter i nya lån ändring?
Enligt federal lag, bör upplupna förseningsavgifter hävas av långivaren när ett lån modifiering erbjuds till låntagaren i förhandlingsprocessen. I situationer när hypotekslån är inte bakom, kan långivaren begära en serviceavgift för att behandla ditt lån modifiering.

3) Kan låntagaren använda en kvalificerad tillgång för lån modifiering om låntagaren är arbetslös, har maken anställd, även om makens namn är inte på inteckning?
Det rekommenderas att låntagaren gör en ekonomisk analys av deras totala hushållsinkomsten och kostnader för att se om andra inkomster är tillräckligt för att kvalificera sig för den modifierade nya lånet betalning. När analysen är klar låntagaren ska då söka juridisk rådgivning till eftersom maken inte på den ursprungliga inteckningen.

4) Kan en husägare kvalificera sig för ett lån modifiering om de är aktuella på avbetalning, inte i standard och inte i avskärmning?
Generellt sett kommer långivaren anser inte ett lån modifiering om inteckning är i standard eller du är i eller kommer att uppleva en ekonomiska svårigheter i en nära framtid. Den ekonomiska svårigheter kan vara en justerbar sats inteckning som ligger inom 120 dagar från en ränteförändring, förlust av jobb, skilsmässa, dödsfall, etc. Som ett resultat av ränteförändring, är låntagaren nu inte kan betala den ökade utbetalningen. Långivaren kan frysa räntan med ett lån modifiering avtal till ömsesidigt gynna båda parter.

5) Kan jag verkligen få en huvudman minskning av mitt lån balans?
Ja, det är ett alternativ men passar låntagare som vill delta i regeringen Hoppas nu program där om de kan minska balansen, kommer de att dela på något av fastighetens kapital vinst så länge du äger fastigheten.