förstå va hypotekslån och varför de gör skillnad

En av de förmåner som amerikanska militärer och kvinnor kan se fram emot är möjligheten att köpa sitt eget hem till en rimlig kostnad. Det är kanske den minst dem som har tjänat detta land förtjänar, och om en person är närvarande i de väpnade styrkorna eller är pensionerad från det, förbättrar tillgången på VA bolån chanserna att äga ett hem kraftigt.

Anledningen till att dessa lån är så prisvärd är att de är subventionerade av den amerikanska regeringen, genom Institutionen för Veteran Affairs (VA). Fördelen med detta är att lånet själv är säkrad, drastiskt minska risken att långivaren är vänd. Detta kan översättas till bättre ränta än vad som annars skulle tas ut, jande den totala kostnaden.

Dock är en viktig skillnad mellan bolån som har säkrats genom VA och de från vanliga långivare att det inte finns något behov av en handpenning. Denna faktor lyfter mycket av det ekonomiska trycket när de söker ett hem.

historia VA lån

Anledningen till att VA bolån finns på sådana rabatter kommer ner till det ursprungliga syftet med själva lånet. Den VA tog på sig att underlätta utmaningen att återvända till civilt samhälle för amerikan världskriget veteraner. Kostnaden för att få ett hem fanns en viss hindret militärer kämpade med.

Så, 1944, introducerade det bolån på mycket bättre räntor än tidigare var tillgängliga. Detta minskade drastiskt kostnaden för att köpa ett hem, så de som hade kämpat i kriget att börja bygga sina liv (och familjeliv) med mindre av en ekonomisk belastning att hantera.

Flytten blev inspirerad att en utsträckning av Federal Housing Administration (FHA) som hade inrättats av president Roosevelt ett decennium tidigare. På den tiden var det nationella bostad ränta bara 40%, men att erbjuda subventionerade bolån som laddade lägre räntor snart såg den siffran öka till mer än 60%.

viktiga faktorer

Att få de bästa priserna för en VA hypotekslån är beroende av långivare som närmar sig. Detta beror på att VA inte faktiskt utfärda lån eller fastställa skattesatserna. Det subventionerar bara lånet, så villkoren kan förändras i takt med själva marknaden.

Ställa ut för att hitta de bästa priserna kan vara mycket svårt, eftersom de särskilda arbetet kan vara ganska komplicerat. Av denna anledning är det bättre att använda ett lån officer för att hitta de termer som de flesta passar din situation, och din budget. Deras jobb är att hålla sig à jour med aktuell utveckling på marknaden, så att de ska kunna hitta bättre räntor.

Vad är mer, bör dessa inteckning mäklare kunna hitta rätt långivare för din situation också. Detta är viktigt eftersom, medan dessa bolån kan tyckas mycket billigare, kan avgifter och böter driva upp den totala kostnaden. Dessa avgifter är redo av oberoende långivare.

den bästa tiden är nu

Det har aldrig funnits en bättre tid att få en VA hypotekslån än nu. Detta beror på att de avgifter som långivarna har sjunkit så mycket under de senaste åren, på grund av den långsamma rörelsen på Realty sektorn. Lägre räntor innebär att kostnaden har sjunkit, och detta har uppmuntrat konsumenterna att fortsätta köpa, men visserligen fortfarande i en långsammare takt än ett decennium sedan.

Och eftersom, med VA, ännu bättre räntor kan säkras, är rock kostnaden nästan botten. Medan bolån överallt är generellt billigare än de en gång var, är VA fortfarande det bästa stället att gå.