första stegen för refinansiering arm bolån

I dagens låga räntor marknaden, är en av de främsta anledningarna till villaägare söker inteckning refinansiering att komma ur sina nuvarande justerbar ränta inteckningar eller armar, och byta dem till en fast ränta lån. Räntorna som var så tilltalande lågt för några år sedan börjar nu gå upp, och husägare står inför ett val: det är en bra tid att refinansiera sina justerbar ränta inteckning, eller ska de vänta? Svaret – med räntorna på en all-time low, refinansiering en justerbar ränta inteckning till förmån för en fast ränta inteckning vettigt för nästan alla husägare.

Först avgöra om refinansiering din justerbar ränta inteckning är vettigt för dig. När kan det inte vettigt att refinansiera din inteckning? Om din kreditvärdighet har minskat betydligt sedan du tog ut din inteckning, kan du vara bättre att hålla inteckning du har nu. Faktum är att du förmodligen inte kommer att kunna refinansiera med en traditionell fast ränta inteckning om din kredit värdering är låg. Vistas med en justerbar sats inteckning kan också vettigt om du planerar att flytta inom det närmaste året eller två. Eftersom refinansiering innebär att stänga kostnader och avgifter, refinansiering när du planerar att flytta inom en snar framtid kan faktiskt kosta mer än din högre ränta.

Om du är som de tiotusentals villaägare som kan dra nytta av att byta till en fast ränta inteckning, kan följande steg hjälpa att göra refinansiering processen enklare och problemfri:

bestämma ditt eget kapital

De flesta långivare kräver att du har minst 20 procent eget kapital i ditt hem. Eget kapital är skillnaden mellan vad du är skyldig på ditt hem och dess värde. Om du vet att din nuvarande inteckning balans, är nästa steg att bestämma värdet på ditt hem. Hem värden har sjunkit kraftigt under de senaste åren, så om din ursprungliga inteckning bygger på en siffra som erhålls när marknaden var på rekordnivåer för några år sedan, kan du bli obehagligt överraskad av vad du hittar ut. Det bästa sättet att avgöra en uppskattning av ditt hem värde är att titta i din lokala papper för listor över nya hem avslutningar. Det finns också webbsajter som kan hjälpa att bestämma värdet på ditt hem, men deras exakthet kan variera kraftigt från ett område till ett annat.

få en kopia av din kredit rapport

Varje amerikansk medborgare har rätt till en kostnadsfri kredit rapport varje år, från var och en av de tre stora kreditupplysningsföretag: Experian, Equifax och Transunion. Din kredit rapport innehåller en historia av din kredit för de senaste sju åren, inklusive din betalning historia för eventuella kreditkort eller banklån, samt eventuella domar som utfärdats mot dig. Långivare använder kreditupplysningar, liksom din kredit värdering (ett numeriskt värde baserat på din kredit historia) för att avgöra om du är en “bra risk” eller en “dålig risk.” Och de använder att finna att bestämma hastigheten och lån villkor de är villiga att erbjuda dig. Även en enda sen betalning kan få betydande effekter på din kreditvärdighet, så det är viktigt att kontrollera din rapport och tvist eventuella fel du hittar så att du får de bästa flighterna och villkor för din inteckning.

Shoppa runt för bästa priser och villkor

Detta är en ålder av Internet och webben är ett bra ställe att börja din sökning för konkurrenskraftiga räntor och villkor. Förutom att besöka enskilda webbplatser för banker, kreditföretag, och andra långivare, det finns webbplatser som tillåter dig att jämföra en mängd olika långivare med ett enda klick. En annan bra källa för ränta informationen är din lokala Metropolitan söndag papper. De flesta erbjuder ränta tabeller i sina hem avsnitten. Och glöm inte att be dina grannar, arbetskamrater, vänner och familjemedlemmar för deras rekommendationer.

få dina papper tillsammans

När du bestämmer att det är dags att gälla, måste du ge långivare med lite grundläggande information, såsom skattedeklarationer, bevis på inkomst, och kontoutdrag. Det är en bra idé att samla dem innan ansökningsprocessen för att bidra till att göra processen gå smidigare.

fylla i ansökan

När du har identifierat den bästa långivaren för dina behov, är det dags att fylla i en ansökan. Detta är också en bra tid att använda din förhandlingsförmåga för att se om långivare kommer att tävla mot varandra för att sockra villkoren. Var inte blyg.

Som en annan finansiell beslut, måste du ta dig tid att överväga dina mål, granska din kreditvärdighet, och shoppa runt för att se vilka priser du kan kvalificera sig för. Sedan gör matten. Om du är som de flesta människor, kan du spara tusentals kronor genom att byta från en justerbar sats inteckning till en fast ränta inteckning med dagens rekordlåga räntor.