förstå sanningen i Utlåning lagen och hur den kommer att skydda dig som konsument

Människor som vill köpa ett nytt hem, eller funderar på att refinansiera sina nuvarande hem har ofta oro det finstilta i sin inteckning avtal och hur det finstilta kommer att påverka den slutliga dollar belopp som de betalar på sina lån. Den goda nyheten är att det finns vissa lagar i stället för att skydda konsumenterna från att få en raw deal från långivarna.

En av de viktigaste metoderna att den federala regeringen använder för att skydda konsumenterna är konsumentskyddslagen. Denna lag ingår sanningen i Utlåning lagen (TILA) som en underavdelning. Sanningen i Utlåning lagen är ett bra sätt för nuvarande och framtida husägare att gardera sig när man tar ut en ny inteckning eller refinansiering deras nuvarande inteckning.

Sanningen i Utlåning lagen antogs maj 1968 som avdelning 1 i konsumentskyddslagen. Den TILA, genomförts genom förordning Z trädde i kraft i juli 1969.There har varit många ändringar och tillägg som gjorts i TILA eftersom det genomfördes 1969. Två av de mer anmärkningsvärda ändringar inkluderade Home Equity Loan konsumentskyddslagen från 1988, och husägande och Protection Act från 1994.

Anledningen till att skapa TILA och reglering Z var för att skydda konsumenterna mot mindre än välrenommerade utlåning byråer. De flesta människor har inte en utbildning i termer bolån och kan lätt förväxlas med snabba talar långivare som är fast beslutna att dra nytta av dem. Sedan köpa ett hem är en av de största besluten som en människa kan göra i sitt liv, är det inte ovanligt för människor att vara ganska nervös och förvirrad om hela processen. Samma människor ser till experter för att hjälpa dem genom processen. I TILA och reglering Z bidra till att konsumenterna förstår villkoren för inteckning som de undertecknar.

Eftersom passagen av TILA och reglering Z måste alla långivare presentera data på samma sätt till konsumenterna. De måste också använda samma termer och språk, så att konsumenterna lätt kan jämföra ett erbjudande från en långivare mot ett liknande erbjudande från en annan långivare. Eftersom alla av den terminologi som används i inteckning pappersarbete är densamma, det är mindre förvirring för konsumenten.

En annan fördel med TILA och reglering Z är att governement ställer vissa begränsningar på linjer hem kapital kredit och vissa slutna inteckningar. I TILA och reglering Z inte diktera inte en bank hur mycket ränta de kan ta ut eller om de måste ge konsumenten ett lån.

För att uttrycka det enkelt, kräver lagen för långivaren att göra alla detaljer i inteckning tillgänglig och lätt att förstå för konsumenten. Genom att avslöja den effektiva räntan (APR), hur den effektiva räntan beräknas, och eventuella avgifter finans, är långivaren så att konsumenten kan göra ett välgrundat beslut om lånet erbjudandet. Det finns också krav på att långivaren förse konsumenten med uppgifter om exakt hur mycket som ska betalas tillbaka på varje betalning, så att det inte finns några oväntade kostnader för låntagaren.

Det finns också ett krav på att långivaren måste göra konsumenten medveten om det finansierade totalbeloppet, den ränta som kommer att tillgodogöras, och eventuella ytterligare finansiella avgifter som ska betalas.

Om du funderar på ett nytt hem inteckning, eller du funderar på refinansiering din nuvarande lån, är det en bra idé att utbilda dig själv så mycket som möjligt om dina rättigheter som konsument. Ju mer du vet om lånen och villkoren, desto mer sannolikt är det att göra ett bra beslut och att spara pengar.

När man arbetar med en ansedd långivare, kommer du troligen få ett fast ärlig affär på ditt lån. Du kanske vill vara försiktig med långivare som lovar saker som låter för bra för att vara sant, eller de som försöker skynda dig genom processen. En ansedd långivare behöver inte ge dig en “hard sell” på att ta ut lånet med dem. En pålitlig långivare kommer att förstå att det är ett stort beslut, och de kommer att ta sig tid att svara på eventuella frågor som du har och till fullo förklara för er alla lånevillkoren de erbjuder dig.