förstå rättslig avskärmning

avskärmning

Utestängning är en av de mest allvarliga och svåra ekonomiska processer för varje konsument. Tyvärr är utmätningar topp också, vilket innebär tusentals amerikanska familjer nu står inför denna ödesdigra konsekvenser. Vad betyder det, och vad kan du göra för att undvika utestängning?

Vad är avskärmning?

Utestängning är den rättsliga process genom vilken en långivare (mest typiskt en inteckning långivare) hävdar en tillgång från konsumenten låntagaren. Utestängning är nästan alltid resultatet av betalningsförsummelse. En mycket viktig faktor för inteckning betalning är att långivare inte kan ta delbetalning på hypotekslån månadskostnaden. Vad detta innebär är att, till skillnad från ett kreditkort, kan du inte maila in en del av din betalning … en inteckning betalning är allt eller inget. Detta innebär också att om du missar en betalning, nästa månad måste du åter-betala den aktuella månaden och alla efterskott! Detta, förutom exotiska inteckning produkter och stigande räntor, kan köra många annars ekonomiskt stabila människor i avskärmning.

Det finns två typer av avskärmning: rättsliga och icke-rättsliga avskärmning.

rättsliga avskärmning:

En rättslig avskärmning innebär i princip att avskärmningen är en domstol beordrade juridisk process. Istället för en förvaltare, avskärmningen faktiska rörelser (ibland rör sig mycket långsamt) genom domstolsväsendet. I stater som använder en rättslig avskärmning process, behöver pantbrev eller panträtt inte en påtvingad makt försäljning klausul … så långivaren har att formellt ta husägare till domstol. Detta kan hjälpa till genom att köpa dig lite tid.

icke-rättsväsendet avskärmning, eller lagstadgade avskärmning:

Många stater undvika rättsliga avskärmning processen, och i stället, meddelar bolåneinstitutet låntagaren med ett meddelande om uppsägning. Eftersom bolån termer redan anger att en försäljningsprocess drar igång direkt (utan att gå igenom domstolssystemet) – långivaren kan starta avskärmning processen mycket snabbt. Då låntagaren har en bestämd tidsperiod (vilket varierar stat efter stat) för att antingen sälja hemmet, eller förhandla för att lösa ekonomiska problem. Om konsumenten inte åstadkomma detta på egen hand, hypotekslåneinstitutens sedan kan komma in och auktionera ut
hem till högstbjudande.

hur man kan undvika utestängning:

Även om det är en stressig tid, är det viktigt att vara medveten om att det finns alternativ för att undvika utestängning. Det är också viktigt att veta: Långivare hatar att utestängning! Det är rätt, är en avskärmning nästan alltid en sista desperat alternativ för din inteckning företag … de ofta förlorar pengar, det är en hel del arbete och dyrt att hantera avskärmning processen, och det är mycket dåligt för deras rykte – risken att bli i nyheterna för utestänga alltid skrämmer långivare.

Så, för att försöka minimera antalet bostäder som blir avskärmad på, många långivare har avdelningar förlust lindring. En inteckning bolagets förlust lindring grupp kommer att arbeta med konsumenterna att “åldra” och rehabilitera låntagaren. Detta kan göras genom lån modifiering (där själva lånet villkorsändring), fördragsamhet (där missade betalningar är tillåtna och ofta läggs ovanpå slutet av inteckning sikt) eller annan betalning planer för att få dig tillbaka på rätt spår.

Om du inte kan refinansiera, kan du sälja hem och få mer ut av det? Om det inte finns någon rättvisa, så ska du börja tänka på att förhandla med din långivare. De två viktigaste variablerna är tid och pengar … så räkna ut om du är i en rättslig avskärmning eller icke-rättsliga avskärmning state – och hur många dagar du har kvar tills avskärmning auktion. Också, börja spara upp alla pengar du kan för att försöka göra upp de missade betalningar eller att använda för att förhandla om lån forebearance med din långivare förlust lindring avdelning.

För mer artiklar om avskärmning, besök: http://www.bills.com/foreclosure/