förstå processen för gör-det-själv bostadslån modifiering

Den typiska amerikanska har en vision om en perfekt dröm hem och arbetar hårt för att göra den drömmen till verklighet. I dessa tider av lågkonjunktur, kan den drömmen börjar förvandlas till en mardröm. Kanske har du förlorat ditt jobb. Kanske ditt hushåll köpkraft har minskat. Lönecheck inte går så långt, priserna går upp snabbare än inkomsterna. Även en medicinsk nödsituation kan landa dig i några mycket svåra ekonomiska trångmål. Den läskigaste delen av någon av dessa omständigheter står inför det faktum att du inte kan ha möjlighet att möta avbetalning. Även hemlöshet blir en möjlighet.

tid för bostadslån modifiering

Lånet modifiering program främjas av den federala regeringen för att hjälpa oroliga husägare. Vad kan ett bostadslån modifiering göra för en belägrad husägare? Ett bostadslån modifiering kan sänka din ränta. Ett bostadslån modifiering kan vända en rörlig ränta inteckning till en fast ränta inteckning. Ett bostadslån modifiering kan sänka din månatliga betalningar så att de passar ganska väl in i din nuvarande ned-sized-intäkter budget.

komma igång

Den minut en husägare börjar lukta finansiella problem som skulle kunna påverka förmågan att möta huset betalningar, är det dags att agera. Ditt första steg är att närma sig din inteckning innehavaren eller bostadslån långivare och låt dem veta vad som händer. Förstå att du ska prata med en mindre än sympatisk örat när du förklara dina problem. Inteckning innehavare bryr mig egentligen inte om du talar om ett lån som är värt mindre än ditt hus bedöms. De står för att ta igen de flesta, om inte alla, av kostnaden för lånet genom att sälja ditt hus. Hur som helst, måste du noga och grundligt förklara vad som händer och varför du inte känner att du kommer att kunna möta dina framtida betalningar.

nästa steg

Du måste fråga din långivare om kvalifikationer för ett bostadslån modifiering. Från vad du säger, börja göra en lista. Efter att lära sig vad du kan, är nästa steg att börja formulera en umbäranden brev. Det bör i princip upprepa vad du har berättat för din långivare om de ekonomiska svårigheter som dig. Du måste också inse att om ditt lån är värt mindre än det beräknade värdet på ditt hus, är långivaren kommer att ha en lista av anledningarna bostadslån modifiering är uteslutet.

betala för att få hjälp

Företagen existerar enbart i syfte att genomföra husägare genom hem lån ändring process. Dessa företag består av erfarna fastighetsmäklare och advokater egendom. Vara beredda att betala upp till $ 6000 för en process som du förmodligen kan hantera på egen hand. Om du har problem med att uppfylla era hus betalningar, hur kommer ni att betala det? Men, är det ditt beslut. Vissa är bara för lat eller för rädda för att genomföra satsningen själva, oavsett kostnaden.

några sista ord om bostadslån modifiering

Om din långivare är ovilliga att arbeta med er, finns det myndigheter som de ska rapporteras. Vänta inte tills din situation är hopplös innan du ansöker om ett bostadslån modifiering. Ju förr du få saker rullande, desto mer pengar du sparar och mer sinnesfrid du kommer att ha.