förstå processen att få ett billån

Att veta vad som väntar när du försöker köpa ett hem, särskilt om du är en första gången hem köparen gör det mycket lättare att få igenom hemmet inteckning processen. Du har juridiska rättigheter genom The Fair Housing Act och jämställdhetslagen som gör det olagligt för långivarna att basera din kvalifikation eller diskvalifikation för ett lån på skäl som rör din ras, kön eller nationellt ursprung bland andra förbjudna faktorer. Det finns olika typer av inteckningar att tänka, vardera med en rad olika betalningsplaner och det är viktigt att du gör din forskning innan lösa på ett hem inteckning leverantör.

billån shoppa

Shopping för ett hem inteckning liknar shopping för en ny bil eller viktiga och kostsamma post-du sällan ta den första du ser och du spenderar tid “shoppa runt”. När du funderar på olika inteckning leverantörer, måste du förlänga insats i att hitta ett låneinstitut med rimliga priser och attraktiva villkor, och undvika att underteckna det första godkännandet hem inteckning du få.

Långivare av bolån inkluderar besparingar och lånekassor, bostadsinstitut, kommersiella och ömsesidiga sparbanker. De lån som erbjuds genom varje institution kommer att ha olika funktioner och olika priser. Kontrollera lokala tidningar för shoppare Guider som kan annonsera attraktiva bolåneräntor med lokala institutioner. Titta i din telefonbok för låneinstitut och ringa eller besöka deras hemsida för att se sina bolåneräntor.

Shoppa runt för ett billån är en av de få typer av krediter du kan “handla” för utan att det påverkar din kredit värdering negativt för att ha många förfrågningar. Förutsatt att du ansöka hos flera långivare inom en 30 dagars period, kommer varje instans som ett hem bolåneinstitutet åt din kredit rapport för att avgöra om du har rätt till sina låneprogram räknas endast som en enda undersökning mot din kredit rapport.

förstå olika billån

Det finns ingen one-size-fits-all metod för att få ett billån. Det finns privat och federalt försäkrade inteckningar, samt garanterade lån. Vissa lån backas upp av federala myndigheter, inklusive Department of Veterans Affairs och Federal Housing Administration. Bolån som inte är regeringen försäkrade betraktas som “konventionella” inteckningar, och kan ha högre handpenning krav än en regering försäkrade inteckning-men erbjuder inte så många begränsningar för typ av hem eller lokalisering av bostäder du kan köpa med pengar från lånet.

Det finns många alternativ när det gäller begreppet hem inteckning (hur lång tid du har att betala tillbaka lånade pengar), samt hur stor andel av den totala köpeskillingen måste vara tillgänglig för en handpenning. Större avbetalningar och lång sikt ger ett hem – köpare med mindre månatliga betalningar. Vissa bolåneräntor påverkas av storleken på din handpenning, liksom.

När man överväger vilken typ av hem inteckning du vill ansöka om, är det viktigt att bestämma om du vill ha ett hem inteckning med en fast ränta, eller en som kan ändras. Det finns kombinationer av fast och rörlig ränta inteckningar, kallade konvertibla lån, liksom. Online räknare, liksom låneinstitut, bör kunna förse dig med information om hur varje typ av inteckning skiljer sig från varandra, och hur dessa skillnader kommer att påverka hur mycket du betalar varje månad, liksom dina chanser att kvalificera sig för en särskilt billån.

Första gången hem – köpare är ofta kunna kvalificera sig för särskilda program och bidrag, som är låginkomsttagare bostadsköpare. Inte alla långivare kommer automatiskt att förse dig med information om dessa program, så det är viktigt att du frågar om det finns programmen samt behörighetskrav.

hem inteckning ansökningsprocessen

Var beredd på pappersarbete när de ansöker om ett billån! Nästan alla bolåneinstitut kräver följande information, och det är bäst att samla information innan resan till det långivande institutet (eller innan nätet):

* År hittills lön Män
* W2 s för 3 eller fler tidigare år
* En lista med aktuella skulder (inklusive kontonummer, hur mycket är skyldig, och en adress till varje borgenär)
* Leveransavtalet för hemmet du vill köpa

Det är vanligt att ett hypotekslån ansökan att ta upp till 30 dagar eller mer för godkännande eller avslag-med bolån enligt VA eller FHA program tar ännu längre tid. Många bostadsköpare föredrar att få “pre kvalificerade” för ett billån innan att finna ett hem att köpa och innan fysiskt ansöker om ett billån-eftersom denna process kommer att ge dig en uppskattning av hur mycket pengar du kommer att godkännas för att låna till köpet av ett hem.