förstå omvänd inteckning för programmet för köp

Vad många konsumenter inte inser om omvänd inteckningar är att dessa lån kan användas för att köpa ett hem. Genom omvänd inteckning för programmet för köp, officiellt känd som HECM för programmet för köp, konsumenterna kan använda federalt försäkrade omvänd inteckningar eller HECMs, att köpa en ny bostad.

Den HECM för programmet för köp blev tillgängliga först den 1 januari, 2009. Federal Housing Administration (FHA) skapat programmet för att hantera en dyr trend ökar bland seniorer. Många seniorer sålde sina hem, nedskärningar till billigare egenskaper, och sedan ta omvänd inteckningar. Innan omvänd inteckning för programmet för köp, hade pensionärer att göra detta i två separata transaktioner, vilket innebar att de betalade avslutande kostnader på två olika lån. För att förbättra processen, var HECM för programmet för köp född.

hur fungerar omvänd inteckning för programmet för köp av arbete?

Som med traditionella omvänd inteckningar, måste låntagare vara minst 62 år för att kvalificera sig för HECM för programmet för köp. Med detta program, kommer en låntagare att köpa ett hem och få en omvänd inteckning i en transaktion. För att detta ska fungera, måste låntagare ge en handpenning. Handpenningen kommer vanligtvis från försäljningen av låntagarens hem men kan tas ut från en låntagarens sparande. När du har köpt hem, låntagare har 60 dagar på sig att flytta in i fastigheten.

När du köper ett hem med en hecm, en av två scenarier kan förekomma. Priset på den nya bostaden kommer antingen överstiga intäkterna från HECM eller intäkterna kommer att överstiga försäljningspriset, vilket skulle innebära att låntagaren med ytterligare medel. Om priset för den nya bostaden är högre än intäkterna från hecm, måste låntagaren komma med skillnaden. Om Lånebeloppet överstiger försäljningspriset, kommer låntagaren erhålla skillnaden. Låntagare kan välja att ta emot dessa medel som en klumpsumma, kredit, eller månatliga avbetalningar. Som med traditionella omvänd inteckningar, dessa betalningar är skattefria.

varför pensionärer använder omvänd inteckningar för att köpa nya bostäder

För seniorer som vill flytta men har också varit med tanke på en omvänd inteckning, kan HECM för programmet för köp vara enormt fördelaktigt. Detta program har utformats för att hjälpa pensionärer har råd att flytta in i hem som bättre motsvarar deras behov. Det var också utformad för att förenkla lånet processen och hjälpa pensionärer undvika att betala två uppsättningar avslutande kostnader.

I vissa fall kan det vara svårt för pensionerade konsumenter att flytta. Seniorer som har låg kredit värderingar eller begränsade inkomster kanske inte att kunna kvalificera sig för en traditionell hypotekslån. Lyckligtvis, så länge som dessa konsumenter har tillräckligt med eget kapital, skulle de kunna köpa ett nytt hem men det omvända inteckning för programmet för köp. Detta program hjälper pensionärer köper en mer lämplig fastighet, utan att behöva göra månatliga inteckning betalningar på ett nytt lån. Även omvänd inteckningar kanske inte är rätt för alla, är det här programmet ett bra sätt för äldre att flytta och ta en omvänd inteckning i en smidig transaktion.