förstå omvänd hypotekslån

Om du är en av de miljontals pensionärer närmar sig pensionsåldern med mindre ekonomisk trygghet än du någonsin hade trott var möjligt, kan du utsikt över en av dina största finansiella tillgångar – ditt hem. Om du har betalat av dina lån helt eller nästan helt, kan du överväga att ta ut en omvänd hypotekslån.

En omvänd inteckning lån kan du få pengar, en månatlig betalning, eller en kredit baserat på ditt hem beräknade värdet, du kommer att fortsätta att leva i ditt hem, och lånet kommer inte att återbetalas förrän du lämnar ditt hem permanent eller sälja den. En omvänd hypotekslån är inte samma sak som ett hem kapital lån, och ju äldre du är, desto mer av ditt hem beräknade värdet kommer att vara tillgängliga för dig som en omvänd hypotekslån.

försiktighetsåtgärder

Medan en omvänd hypotekslån låter för bra för att vara sant, men det finns försiktighetsåtgärder du måste vidta när de ansöker om en. Många sökande till omvänd hypotekslån falla offer för skrupelfria lån mäklare och långivare som fäster hemlig avgifter till sina tjänster. Dessa olyckliga sökande sluta med betydligt mer mindre pengar än de väntat.

Du är skyldig dig själv att bli utbildad i hela processen som åtföljer omvänd hypotekslån, så att när du ansöker om ett du kommer att känna igen några varningssignaler innan det är för sent.

För att kvalificera sig för en omvänd hypotekslån, måste du vara minst sextiotvå års ålder. Som nämnts ovan, bör du har helt, eller mycket nära, betalade eventuella utestående lån på ditt hus.

De som är skyldig pengar på en befintlig inteckning eller hem kvarstad kommer att behöva använda sina omvänd hypotekslån för att betala dem innan de kan spendera det ett något annat. Och omvänd hypotekslån är bindande, så om du hittar efter att begå själv att du var missnöjd med villkoren, har du ingen möjlighet.

hitta en bra långivare

Det bästa sättet att se till att du blir nöjd med din omvänd hypotekslån är att arbeta med en pålitlig långivare. Du kan lätt hitta namnen på flera långivare i ditt område på National Reverse Mortgage Långivare Association – NMRLA – hemsida, bara skriva in namnet på den stat där ditt hem är beläget, och sortera igenom den stora listan över namn som kommer upp att hitta långivare nära dig. Samtliga omvänd inteckning långivare på denna sajt, har enats om att arbeta under uppförandekoden fastställts av NMRLA för att skydda pensionärer.

Som en extra försiktighetsåtgärd, skulle du vara klokt att ha en advokat förtrogen med omvänd hypotekslån granska alla avtal innan du faktiskt skriva det.