förstå och nackdelar med negativ amortering och betalnings alternativet hypotekslån

Det finns en annan typ av lån på marknaden vilket gör att vissa husägare att köpa sin drömbostad, medan andra använder lånen som en investeringsstrategi.

De lån, så kallade 1% inteckning betalning Choice lån är faktiskt negativ amortering … där huvudmannen faktiskt ökar under livet av lånet.

Låter intressant, rätt ..
I en traditionell inteckning, månadsbetalningar inkluderar vanligtvis räntor och amorteringar. Eftersom lånet förfaller, minskar mängden ränta och det kapitalbelopp som betalats ökar.

Negativ amortering eller NegAm tillåter husägare att betala bara en bråkdel av den faktiska räntan. Någon brist läggs sedan till den huvudansvarige av lånet. Lånen har oftast en tidsfrist för de partiella räntebetalningar. Bankerna bygga in en dollar-beloppsgräns för hur mycket långivaren kommer att tillåta läggs till kapitalbeloppet. Lånen är oftast justerbar ränta inteckningar som att öka i årliga steg, fluktuerande med största intresse. Lånen har en tidsgräns innan lånen konvertera till en traditionell inteckning.

proffsen

De NegAm lån kan i princip bostadsköpare att köpa mer av ett hem för mindre. Villaägare använder NegAm lån har möjlighet att köpa ett dyrare hem med en lägre månadsbetalning. Om marknadsräntorna hem värden ökar, är köparen mindre risk. Till exempel i fem år när lånet är satt för att konvertera, om hemmet har uppskattat, har ägaren investerat en bråkdel av kostnaden och kan sedan sälja hem och pay-off inteckning med en vinst.

Eller, vissa husägare stället investera extra pengar och när lånet konverteras, gör sin investering för en snabb pay-off.

Fastighetsinvesteringar expert Mark Barnes visar ett exempel, “Låt oss anta att din inteckning har ett vanligt lån som kräver en månatlig betalning av $ 800. Om du refinansiera till en negativ amortering lån, kan din betalning gå ner till $ 400 eller mindre, vilket gör att du $ 400 eller mer varje månad att investera. Nu, kom ihåg, är din inteckning balans faktiskt ökar med detta lån, eftersom du inte betalar den erforderliga intresse, och det läggs till din huvudsakliga balans.

nackdelarna

investopedia.com visar:
“Det dåliga negativ amortering är att så småningom, kan avbetalning behöver öka för att tillåta större lån amortera under sin återstående livslängd. Således kan den ökade månatliga betalningar vara betydande. ”

Efter den inledande perioden av partiella räntebetalningar, kommer någon NegAm lån konvertera. Tänk på den huvudansvarige blir större när lånet konverteras, de månatliga betalningarna sannolikt kommer att hoppa betydligt. Om fastighetsvärdena inte har ökat eller en refinansiering är inte ett alternativ, kan husägare kämpar för att möta de högre avbetalning.

En annan con till NegAm lånet är justerbar ränta typen av lån. Den ökning av räntan är oftast byggd i år. Kom ihåg att dessa lån har en gräns för hur mycket ränta läggs till kapitalbeloppet, vanligtvis 115% av det ursprungliga lånebeloppet, enligt About.com. Om räntorna hoppa drastiskt är nådd förtid, upphörande av de partiella räntebetalningar. Husägare kan möta en dyr inteckning betalning.

Till synes är den största risken för villaägare avskrivning av hemmet värde. Om hemmets marknadsvärde inte uppskattar eller räntan hoppar högre än väntat, kanske refinansieringen inte vara ett alternativ.