förstå köpa låta kommersiella inteckning

År sedan uttrycket “köpa för att låta kommersiella inteckning” skulle ha ansetts vara en oxymoron. Bostäder köpa låta inteckningar ansågs en kommersiell satsning från de flesta banker, men nu finns det vardagsmat.

Traditionellt, de flesta köper för att låta investera har varit centrerad kring bostadsmarknaden. Nyligen har dock långivarna börjat införa en rad nya produkter för att vädja till dem som känner igen de enorma möjligheter som blivit tillgängliga i den växande köp låta kommersiella fastigheter fältet.

För placerare som söker att få lite variation i sin portfölj införandet av ett antal kommersiella fastigheter kan vara precis vad som behövs. Det har varit möjligt att få ett köp att låta kommersiella inteckning förrän nu, men snarare än att vara en specialiserad produkt som de blir en del av mainstream.

När man överväger utbudet av kommersiella förvaltningsfastigheter, de viktigaste typerna av köp för att låta kommersiella inteckning produkter kan definieras generellt under rubrikerna “blue chip”, “premium”, “sekundär” och “spekulativa”.

Som namnet antyder, de “blue chips” tenderar att vara det mest önskvärda, de har de bästa egenskaperna hos en investering, dvs kvaliteten på själva bostaden, en finansiellt stark, pålitlig hyresgäst, ett välbyggt hyresavtal och en hyresnivå välgörande för båda parter. En av de överväganden för “blue chip” investeringar, dock är kapitalkostnaden – de tenderar att vara dyra eftersom de uppfyller alla ovanstående krav, och dessutom har de mycket önskvärd kvalitet på “plats”. Dessutom tenderar den höga efterfrågan på “blue chip” typ investeringar för att driva upp kapitalkostnaden. Innebörden av detta är att de ibland är benägna att producera endast en låg avkastning, vilket i sin tur skulle kunna innebära en begränsning av tillgängliga medel.

Köp låta investerare flyttar in den kommersiella marknaden kan föredra att ta möjligheten av en “premium” investering – en status under den blå chip men fortfarande mycket önskvärt. “God kvalitet” syftar inte bara till fastigheten utan även hyresgästen samt andra kriterier som nämns ovan (hyresavtalet, läge och hyra). Denna status fastigheten mycket gynnad av investerare eftersom de kan förvärvas till lägre kapitalkostnad än den blå marker men locka en bra hyra och ekonomiskt trygga hyresgäster. Och de kommersiella långivare gillar dem.

När man tittar på “Premium” köpa låta kommersiella inteckningar långivare kommer att vara mer bekymrade över den erfarenhet och finansiell ställning för investeraren. Exempelvis kommer lånekostnaderna ändå betalas i händelse av hyresgästen försumliga? Detta är särskilt viktigt och värderaren får väl bli ombedd att kommentera sannolikheten eller annat sätt att hitta bra hyresgäster snabbt och enkelt. På grund av denna riskuppfattning, kommer en långivare också vara intresserad av att kontrollera stabilitet och tillförlitlighet av hyresgästen (s).

Inte överraskande, spekulativa investeringar är svårast att finansiera. Väldigt ofta egenskapen är inte pre-låt, kan vara i behov av reparation eller renovering och kanske inte ens vara i ett bra läge. Av dessa skäl en långivare förväntar låntagaren att ha medel för att stödja köp låta kommersiella inteckning från dag ett – och bevis på detta kommer vanligtvis krävs att.

Medan konkurrensen inom den “sekundära” investering marknaden hjälper till att pressa priserna på ett köp för att låta kommersiella inteckning ner spekulativa marknaden är fortfarande mycket selektiv. Blue Chip investeringar tenderar att finansieras av bankerna och hypoteksinstitut som belönar goda investeringar med de lägsta räntorna och mest förmånliga villkor.

Kommersiella fastigheter investeringar innebär en fantastisk möjlighet för små och stora investerare. Eftersom det blir lättare att ordna ett köp för att låta kommersiella inteckning är det oundvikligt att denna marknad kommer att växa.