förstå jumbo inteckningar

Om du köper ett hem i en stat med höga priser, vet du finansiering kan vara ett problem. Detta tar upp frågan om jumbo lån.

Hypotekslån industrin är unik jämfört med andra finansiella marknader. Varför? Jo, det har att göra med den federala regeringen. Specifikt ger regeringen hypotekslån till privatpersoner genom att garantera skuld till långivarna, mycket hur en förälder kan göra när medpåskrivande ett lån för barn. Lån att regeringen kommer att säkerställa kallas överensstämmer lån. Dessa lån är mycket lättare att få eftersom långivaren bär nästan ingen risk när de utfärdar dem. Om du standard, är regeringen på linjen genom organ såsom FHA, HUD, Fannie Mae och så vidare.

Tyvärr ger regeringen inte mycket hjälp till inteckning sökande inom områden med höga bostadspriser. De olika statliga program bär mössa restriktioner under en viss summa beroende på den specifika organet erbjuda programmet. Den övre locket för en regering inteckning är i $ 400.000 sortiment. Varje låneansökan för ett belopp som överstiger denna siffra kvalificerar inte.

Självklart, en majoritet av bostäder i många områden kräver finansiering utöver de statliga caps. Sådana lån är kända som icke-överensstämmande eller jumbo lån. Med en jumbo inteckning, är en långivare lite striktare utvärdera din ansökan eftersom den vet att regeringen inte kommer att backa. Som ett resultat, kan du räkna med att betala lite högre ränta än med en överensstämmande lån.

En jumbo lån är en form av privat finansiering. Det finns massor av långivare som erbjuder dem, men villkoren för jumbo lån varierar kraftigt. Enkelt uttryckt, måste du handla lånet till olika långivare för att hitta det bästa erbjudandet. Även en kvarts procent skillnad i räntorna kan spara tiotals eller hundratals tusentals dollar under lånets löptid.