första inteckning – steg för att spara

Fastighetsmarknaden är i bra form. Priserna fortsätter att stiga och sålt skyltar poppar upp som svampar ur jorden. Detta är alla underbara nyheter och vi kommer alla att vara egendom-rika.

Ägna en tanke för första gången köpare! Att få den svårfångade första steget på stegen måste verka i oöverstiglig uppgift. Blivande husägare måste spara för en längre tid, eftersom den genomsnittliga insättningen är nu cirka £ 12.000 hade stigit från omkring £ 4000 för tio år sedan. Små undrar den genomsnittliga fist-tiden köparens medelålder har stigit till 34.

Vilka enkla åtgärder kan du vidta för att få dig i ett “energisparläge”? Det är ingen idé att vara orealistisk, det kommer att ta lång tid att komma dit. Kort om att vinna på lotteri, det finns inte genvägar.

Det skulle vara en bra idé att göra några summor – försöka räkna ut hur mycket insättning du realistiskt kan uppnå och få en uppfattning om vad återbetalningar du hade råd. Detta kommer att ge dig en uppfattning av prisintervallet för den egendom som du kommer att titta efter.

Gradvisa förändringar i din livsstil kommer att vara lättare att genomföra, snarare än dramatiskt förändra ditt sätt att leva. Det är lättare att upprätthålla små förändringar över nödvändigtvis längre sikt.

Titta in alla dina senaste utgifter. Genom att göra ett register över alla dina utgifter, kan du plocka upp saker som du kanske har slösat pengar på och därmed upptäcka sätt att spendera bara lite mindre varje månad. Pop några pengar sparas åt sidan. Det kommer snart att ackumuleras och lägg till dina besparingar.

Det finns alla möjliga sätt du kan spara från dag till dag. Kanske är du för vana att poppa in på stationen café för en kaffe på din resa till jobbet – behöver du verkligen det? Om det är ren törst och inte bara vana, bär en liten flaska vatten kommer att göra jobbet lika bra, och kranvatten på det! Om drycker inte tillhandahålls på jobbet, eller för att arbeta bort från basen, är en kolv av kaffe lätt beredd på nästan ingen kostnad. Du kan nog spara ca £ 60 per månad på detta ensam, vilket är väl värt att göra.

Likaså kan färdigförpackade smörgåsar vara otroligt dyrt – och betyder stanna vid en smörgås? Packa dina egna smörgåsar, även med hjälp av förberedda fyllningar från stormarknaden och du är på väg att spara över £ 80 per månad.

Hur är dina autogiro? Titta ner i listan för att se om du verkligen behöver de lite extra som du betalar för, månad efter månad. Det är lätt att stoppa dessa kostnader, bara stoppa autogiro och du kommer förmodligen inte att märka skillnaden, förutom i ditt bankkonto.

Håll ett öga på de vardagliga räkningar. Var energimedveten, gör en poäng av att byta ut lamporna i oanvända rum. Lämnar apparater i stand-by-läge kan äta bort på din elräkning och vill du verkligen behöver värme för att vara ganska så hett? Om du betalar din årliga räkningar i förväg för poster såsom bil-och hemförsäkring, kan du få en rabatt, och spara pengar totalt.

Du kan ha kreditkort skulder. Genom att överföra alla skulder från dessa till en kort laddning noll intresse de pengar som betalas ut kommer att vara mot din balans och kontot kommer att minska, snarare än att bara betala ränta.

Det måste finnas många fler sätt att spara. Tänk på det. Kolla på internet för att se vad sparkonton som erbjuds. Om du öppnar en hög ränta sparkonto, eller kanske överväga en skattefri ISA, kommer du att vara på god väg att långsiktigt sparande – och det första hem på egen hand.