förstå inteckning skydd innan du skriver på den nedersta raden

Om du köper en produkt då naturligtvis du vill lära dig allt som finns att veta om denna produkt, och när det kommer till inteckning skydd bör detta vara särskilt så. Mortgage skydd försäkring är en värdefull produkt som kan bidra till att rädda tak över huvudet om du ska hitta dig själv utan arbete, men bara om du förstår produkten och har säkerställt att politiken är rätt för din situation.

Inteckning skydd kan endast fungera för dig om du köper den ordentligt efter att ha läst det finstilta och de viktigaste fakta om en policy. Undantag kommer att variera något från leverantör till leverantör men premierna varierar kraftigt och det är viktigt att du går till en fristående leverantör och låt dem citerar på omslaget för dig.

Många villaägare tycker att de tvingas in att ta sina långivare policy på tiden att de tar sina lån, men historiskt sett är detta den dyraste sättet att köpa ditt omslag. Du kan leta efter det och bör inte tvingas in till att ta din långivare omslag inteckning skydd.

Mortgage skydd försäkring en ger dig en klumpsumma pengar varje månad som är skattefritt och som du kan använda för att se till att du håller den tak över huvudet genom att kunna fortsätta att uppfylla dina amorteringar om du skulle komma ut arbete på grund av olyckshändelse, sjukdom eller arbetslöshet, såsom redundans. Majoriteten av politiken börjar att betala ut efter att du har varit utan arbete under minst 30 dagar i följd, och kommer att fortsätta att betala dig en månatlig summa för upp till 12 månader och vissa leverantörer erbjuder politik som fortsätter i upp 24 månader.

En fristående leverantör kommer alltid få dig inte bara de billigaste premier för din inteckning skydd men kommer också att ge dig den bästa kvalitet tillsammans med den information du behöver för att se till att en policy är lämplig för dina omständigheter.