förstå inteckning reparatörer

Inteckning industrin kan verka enkelt på sitt ansikte, men det är faktiskt ganska komplicerat. I denna artikel diskuterar vi den allestädes närvarande inteckning serviceföretaget.

Om du någonsin har haft någon form av visstidsanställning lån, till exempel en elev eller billån, vet du att lånet är sällan servad av den enhet du tog den ut med. Du kanske har ansökt om lån via en viss långivare, men så småningom kommer du att få meddelande om att något annat företag du har aldrig hört talas om företaget hanterar lånet. Inteckning industrin fungerar ungefär på samma sätt.

Många långivare du höra med och gäller för bolån faktiskt inte betala sina lån. Istället säljer de av sina lån på en sekundär inteckning säkerhetsmarknaden. Denna sekundära marknaden kommer sedan serva din lån eller hyra en service företag att hantera månad till månad arbete hantera betalningar och så vidare.

Att bolån köps och säljs av olika finansiella enheter kan ofta vara en överraskning för många låntagare. I sanning, är det ganska standard grejer i inteckning industrin. Som av skrivandet av denna artikel, har den sekundära marknaden faktiskt gör nyheterna för en av de få gånger. Varför? Tja, har den sekundära marknaden för subprimelån mer eller mindre dött. På grund av storfinans priser, finansiella enheter är inte längre villiga att köpa subprimelån i en takt som resulterar i något annat än en förlust för långivarna som har sitt ursprung lånet. Detta är en av anledningarna till att stora subprime långivare som New Century går i konkurs.

Så, vad exakt en inteckning serviceföretag göra? Det enkla svaret är att de hanterar de bultar och muttrar av din inteckning. De samlar in din månatliga betalning och vidarebefordra det till investeraren eller behålla det om de äger lånet. De hanterar också spärrade och beslagta konto betalningar om du ska placera fastighetsskatt och försäkringspengar. Tjänsteleverantören är också den enhet som kommer att skicka dig all information om din inteckning, betalning status och så vidare. Om du får bakom på dina betalningar, hörs också från tjänsteleverantören.

När en ny tjänsteleverantör tar över dina lån, det finns ett par regler som träder i kraft. Först, har tjänsteleverantören att meddela dig om ändringen skriftligen samt var att skicka betalningar, kontakta leverantören och så vidare. Du beviljas också en 60 dagars period där förseningsavgifter inte kan tas ut om du skickar din betalning till föregående långivaren fel. I korthet ger lagen dig en buffert under växeln.

Vid slutet av dagen, kan du förvänta dig att din inteckning kommer att säljas en och kanske även några gånger under sin mandatperiod. För finansiella företag, är en inteckning mer eller mindre betraktas som ett lager som du och jag skulle köpa. Du kommer att känna varje gång det har sålts när du får meddelande om ett nytt service företag.