förstå inteckning refinansiera lån

Refinansiering en inteckning är på vissa sätt liknar få din första inteckning, med några viktiga skillnader. Eftersom du redan äger hemmet, behöver du inte gå igenom en pre-godkännanden process eller hitta en fastighetsmäklare och ett hem att köpa. Tyvärr, du har fortfarande en hel del pappersarbete att göra, men besparingar tusentals dollar under lånets löptid är värt det.

Det finns mycket specifika åtgärder du bör vidta för att få en lyckad inteckning refinansiera

steg 1: avgöra om refinansiering är rätt för dig

Det finns verktyg som inteckning räknare för att avgöra om en inteckning refinansiera lån kommer att spara pengar. Faktor i din nuvarande ränta, framtida ränta om du har en justerbar lån, och avslutande kostnader. Om du vill ta ut pengar, inkluderar detta belopp i din nya inteckning balans för beräkningarna.

Kom ihåg, skapar refinansiering ett nytt lån, vanligen med en fullt lån sikt. Om möjligt kan du göra extra inbetalningar för att avsluta lånet samtidigt som din ursprungliga lånet, och det kommer att spara mer pengar än räknaren förutspår. För beräkningen, antar att du bara kommer att kunna betala det belopp.

Steg 2: Kontrollera dina kreditupplysningar och poäng

Även om du redan äger ett hem, kommer din långivare fortfarande använda din kredit värderingar och rapporter kredit för att avgöra vilken skattesats du har rätt till. Beställ poäng och rapporter för vardera maken om ni båda kommer att vara på hypotekslån. Du vill få bästa möjliga kurs. Helst dina poäng bör vara över 720 för att få den absolut bästa ränta, men 680-700 kommer att få dig en bra hastighet. Du kan fortfarande refinansiera om din poäng är låga, men det kan kosta dig mer, särskilt om dina poäng var höga när du fick den första inteckningen. Noggrant granska dina kreditupplysningar för fel. 80% av alla rapporter har fel. Vanliga fel inkluderar objekt i listan konton som inte tillhör dig, sena betalningar som inte var riktigt sent, och objekt som skulle tas bort. Följ instruktionerna på varje kredit byrå för att korrigera felen.

Nästa, gör vad du kan för att fixa svarta märken som senare fallerade lån, senaste samlingar och hög kreditvärdighet balanser kort. Du kan behöva att spendera lite mer pengar för att åstadkomma detta, men det är värt det om det sparar ränta på dina lån, vilket i slutändan kommer att kosta dig mer än 30 år.

steg 3: forskning priser, avgifter och långivare

Innan du kontaktar någon långivare, undersöka aktuella räntor och avgifter för den typ av lån du är intresserad jämföra shop för att se vilka banker erbjuder de bästa priserna. Notera villkoren, avsluta kostnader, och huruvida de priser gäller fast eller justerbar.

Förutom priser och avgifter, kolla recensioner av långivare på nätet och på Better Business Bureau. Om långivaren har en historia av att göra sen fastighetsskatt eller försäkringsersättningar eller ge dålig kundservice, hitta en annan långivare.

steg 4: kontakta din nuvarande inteckning serviceföretaget

Din nuvarande långivare vill hålla dig som kund. Om de fortfarande äger lånet, kan de ha möjlighet att ändra din nuvarande lån till en lägre ränta med bara lite pappersarbete och en låg avgift. Tyvärr, de flesta långivare sälja sina lån till större inteckning reparatörer, så det är osannolikt att du kommer att kunna dra fördel av detta. Om du vill dra ut pengar, är refinansiering det enda alternativet.

Om du inte kan ändra ditt lån, kan din långivare eller inteckning serviceföretag erbjuder en strömlinjeformad refinansiera. Du får ett nytt lån till en bättre ränta, men med färre avgifter och lite mindre pappersarbete. Det kan också ta mindre tid att avsluta. Naturligtvis kan du inte acceptera deras erbjudande om priset är högre än vad du hittat på andra långivare. Tänk avslutande kostnader när man beslutar vilka inteckning refinansiera lån kommer att spara mer pengar. Använd din nuvarande långivare kan spara på avsluta kostnader, men en högre ränta skulle kunna upphäva de besparingar. Om du hittat ett bättre pris någon annanstans, be din nuvarande långivare att matcha det. Om de vill behålla dig, kan de göra det.

steg 5: kontakta andra långivare

Om din nuvarande långivare inte kan få dig det bästa refinansiera kurs, kontakta andra långivare om refinansiering med dem. Ditt mål är att hitta de bästa priserna med lägst avgifter och kostnader stängning (utan att lägga dessa avgifter till ditt lån balans). Vissa långivare erbjuder nu refinansiera lån med 25 och 20-års löptid så att din nya lånet kommer att avslutas samtidigt som din ursprungliga lånet. Om det kommer att spara pengar och du har råd att betala, anser erbjudandet.

Refinansiering till en lägre ränta kan spara dig mycket pengar under lånets löptid. En inteckning refinansiera lån kan också hjälpa dig att få välbehövlig pengar för att renovera ditt hem eller betala ner kreditkort skuld. Det är inte problemfri, men spara pengar är värt ansträngningen.

För mer artiklar om inteckning refinansiera besök http://www.bills.com/mortgage-refinance-loan/