förstå inteckning grunderna

Att kunna köpa det hus du har alltid velat förmodligen innebär att du kommer att behöva för att få en inteckning. Ett annat ord för en inteckning är lån – som du brukar få från en bank eller annan utlåning byrå. Eftersom de flesta människor inte har möjlighet att köpa sitt hus med kontanter, är ett lån det vanligast. Här är några saker som hjälper dig att förstå inteckning grunderna.

längden av inteckning

Storleken på en inteckning gör längden nödvändigtvis längre. Vanliga längder av inteckningar kan falla någonstans mellan tio och trettio år. Detta innebär, att om du betalar i enlighet med villkoren för inteckning, som du kommer att ha det helt betalas ut i slutet av den tiden. Generellt gäller att ju lägre beloppet av betalning du har råd, desto längre tid du behöver för att betala av på lånet.

ränta på ett lån

Räntorna på att köpa ett hus eller egendom förändras varje dag – ibland mer än en gång per dag. Det beror på ekonomin, och det område du bor i. Du måste åka runt och få det lägsta beloppet av intresse som du därför kan även en procent över 30 år innebär en skillnad på över tiotusentals dollar.

två typer av inteckningar

Alla bolån kommer att delas in i två typer. Det blir antingen en fast ränta inteckning, eller en justerbar ränta inteckning. Den fast ränta inteckning är en där intresset och betalningssystem, är “fast”. Det betyder att det är alltid samma tills inteckningen har betalats i sin helhet. Den andra, en justerbar ränta inteckning, är, som namnet antyder – justerbar. Det innebär att mängden av dina betalningar förändras på ett oförutsägbart sätt – beroende på ekonomin. Om ekonomin går bra, då din räntorna på hypotekslån är lägre – och så är dina betalningar. Men kom ihåg, kan det täcka en trettio-årsperiod. Ingen kan se så långt framåt. En dålig ekonomi innebär också att dina betalningar kan bli mycket hög – kanske för hög. Dessa är utmärkta när ekonomin går bra, men du kan behöva för att få ytterligare en inteckning om ekonomin går dåligt.

betala av inteckningen

Den bästa typen av inteckning gör att du kan öka dina betalningar, eller göra ytterligare betalningar i syfte att minska mängden du är skyldig. Detta innebär att du kommer att kunna betala av inteckningen tidigt, och spara en massa pengar. De flesta inteckningar, dock har klausuler i dem som kommer att begränsa hur mycket du kan betala extra varje år, eller kanske inte tillåter det alls. Du kan behöva förhandla med långivare för att få detta sätta i avtalet.

När du går för din inteckning, är det bästa du kan göra för att hjälpa dig att förstå så mycket som möjligt om bolån. Sedan, med denna kunskap, åka runt och få online offerter så att du kan jämföra olika erbjudanden för att få det bästa erbjudandet.