förstå inteckning avgifter

I grundläggande termer, är inteckning avgifter definieras som avgifter av långivare för bearbetning av ett hypotekslån, men dessa avgifter kan vara förvirrande för människor, eftersom det finns så många av dem.

Så det är viktigt för både fastighetsinvesterare och deras kunder för att förstå dessa avgifter så att du vet den verkliga kostnaden för lån och att se till att alla avgifter är legitima. Beväpnad med denna kunskap, kan du få den bästa inteckning affär för dig själv och för dina kunder och se till att du inte bli överladdade.

Som jag förklarar inteckning avgifter, tänk på att långivare har olika krav så du kanske inte behöver bära kostnaderna för var och en av dessa avgifter.

ansökningsavgift

Detta är den helt enkelt kostnaderna för att behandla lånet. Det är normalt betalas till långivaren när du ansöker. Det är oftast återbetalas om du väljer att inte ta lån.

värderingsavgifter

Detta är en uppskattning av marknadsvärdet på fastigheten. Långivaren har bedömningen gjorts att se till att inteckning har en risknivå som är acceptabel för dem. Det är oftast görs av en professionell värderingsman, som ger en skriftlig bedömning till långivaren.

advokatkostnader

Ibland är en advokat skyldig att utarbeta och granska lånehandlingar, så en extra avgift betalas för framställning av dokument.

kreditupplysning avgift

Detta är en avgift för att ha en kredit rapport dras av långivaren. Naturligtvis vill långivaren att veta låntagarens kreditvärdighet så att långivaren kommer att få information från en av de “Big Three” kreditupplysningsföretag-Equifax, Experian eller TransUnion.

dokumentsammanställning avgifter

Dessa är avgifter för beredning av juridiska dokument såsom gärningar förtroende, inteckning kontraktet, etc. Avgifterna kan tas ut av långivaren, mäklare, eller titeln företaget.

allvar pengar

Detta är pengar som köparen betalar in på ett spärrat konto för att visa god vilja till säljaren, med andra ord, visar det sig att de menar allvar med att köpa fastigheten och sätter sina pengar där munnen är. Det är oftast en liten summa pengar och betalas av köparen när ett erbjudande görs på fastigheten.

depositionskontot fonder

Långivaren har pengar på det spärrade kontot för att betala av specifika poster. Dessa poster kan innehålla upp till två månader till ett värde av privata försäkringar för hypotekslån, husägare försäkring, risk försäkring, fastighetsskatt betalningar etc.

lån rabatt poäng

Dessa är avgifter som långivarna tar ut för att ge en lägre ränta. Som låntagare kan du välja att få en lägre ränta (“köpa ner”) genom att betala “punkter” förutom lånet originering avgift. Varje punkt motsvarar en procent av värdet av lånet, och en poäng typiskt sett utgör cirka en åttondel av en procentenhet.

lån originering avgift

Detta är en avgift som tas ut av långivaren för att täcka administrativa kostnader, det vill säga, förberedelse, utvärdering och inlämnande av lånet. Avgiften är vanligtvis lika med 1% av värdet av lånet. Uppläggningsavgifter kan vara så hög som 2% om lånet är särskilt komplicerat. Som en allmän regel, räkna med att betala mer än ca 1%. Mortgage Broker Avgift I vissa situationer kanske du föredrar att arbeta med en inteckning mäklare snarare än direkt med en långivare. I så fall ska du betala mäklaren en avgift för hans eller hennes tjänster i tillägg till långivaren arvode.

inteckning garantiersättning

Långivare ut denna avgift för kontroll av uppgifter om låneansökan och göra ett slutgiltigt beslut om lån godkännande. Det täcker också stänga och finansiera kostnaderna för långivaren. Normalt är detta där långivaren gör deras omedelbara resultat från utlåning (i motsats till vinst över tiden från ränta). Obs: Mäklare ska inte ta ut en garantiersättning, de är inte de emissionsgarantier ett lån.

förutbetalda räntor

Detta är den ränta som tillfaller mellan stängningstid och datumet för den första inteckning betalning. Denna avgift betalas till långivaren vid stängningstid. Rekommendation: För att minska mängden av förutbetalda räntor, försök att stänga i slutet av månaden. Detta kommer också att minska mängden pengar du behöver för att komma med vid stängningstid. Property Inspection Fee Detta är en avgift som tas ut av en legitimerad egenskapskontrollen för fastställandet av den allmänna fysiska tillstånd av fastigheten samt skadedjur inspektion. Fastighets inspektioner skyddar både köpare och långivare.

undersökning avgift

Detta är en avgift som tas ut av en legitimerad besiktningsman för mätning av fastighetens gränser. Långivaren eller titel sökföretaget kan kräva en undersökning för att säkerställa att gränserna har upprätthållits.

titel försäkring

Detta är viktigt skydd för köparen i fall det finns några obetalda lån eller skatt garantier på fastigheten som har förbisetts under titeln sökning. Om titeln frågor dyker upp, då titeln försäkring betalar för rättegångskostnader och ersätter köparen för uppkomna andra förluster.

titelsökning avgift

En titel sökning är viktigt eftersom, som köpare, du vill vara säker på att personen säljer fastigheten är den lagliga ägaren. Titeln Företaget analyserar alla offentliga register rörande fastigheten för att avgöra om någon titel defekter kan störa tydlig överföring av äganderätt.

sammandrag

I den här artikeln, täckte jag ämnet inteckning avgifter. Som jag sa tidigare, det lönar sig att förstå dessa avgifter för att se till att både investerare och deras kunder får det bästa erbjudandet på en inteckning och se till att de inte bli överladdade.

En bra online-källa för att få ett grepp om inteckning avgifter över nationen är http://www.bankrate.com. Denna webbplats ger dig den högsta, lägsta och genomsnittliga avgifter som tas ut av långivare och mäklare. Jag rekommenderar att du rådfråga det på regelbunden basis för att stanna på toppen av inteckning spelet.

Kom ihåg: Som alltid, är kunskap makt!

jack Sternberg