förstå hybrid bostadslån

Om du är på marknaden för ett nytt hem och du shoppa runt för bostadslån för att hjälpa dig att finansiera köpet du kan komma över några saker som du har hört talas om och några saker som du inte har. En av de typer av lån som är ganska vanligt idag att du kanske inte känner till är den hybrid bostadslån. Många långivare erbjuder dessa lån och många konsumenter hoppar på erbjudandet. Innan du går hoppa på erbjudandet eller om man antar att det inte är rätt för dig, bör du lära dig mer om denna finansiering tillfälle.

förstå hybrid lån

Hybrid bostadslån är i grunden en kombination av lån med bunden ränta och justerbara bolån ränta, eller lån ARM. Det sätt som detta fungerar är att den första perioden av lånet ger en fast ränta och därefter en ARM bifogas som en fördröjd anpassning. Många människor som tycker dessa bostadslån tilltalande gillar dem eftersom de är mycket mindre riskfyllt än din vanliga ARM lån som justerar efter bara 12 månader. Dessa lån är bra för många köpare eftersom den genomsnittlige köparen är bara vistas i sitt hem i cirka sju år och dessa lån kan för individen att dra nytta av en mycket låg ränta under de första åren av ägande.

Det finns många fördelar med hybrid bostadslån. Det första är att du får en låg fast ränta under de första åren av lånet. Det är väldigt mycket som en konventionell ARM men skillnaden är att du inte ser den stora räntehöjning efter bara 12 månader, vilket innebär att dessa lån är inte så riskabelt som det konventionella ARM men de erbjuder samma initiala besparingar.

Den hybrid lån är ett bra alternativ för låntagaren som vet att de bara kommer att vara i ett hem för en viss tid. Många av dagens låntagare vet att de bara kommer att stanna i hemmet under fem år eller sju år, och eftersom de vet detta, de vet att de kan ta en av dessa lån och gynnas av betydande besparingar.

Fördelen med hybrid lån är att det gör det möjligt för någon att bygga upp eget kapital i ett hem men också håller räntan mycket låg. När du vet att du kommer att sälja ett hem som du inte nödvändigtvis intresserade av att bygga upp eget kapital, men det är trevligt att veta att du bygger en del men ändå få den mest prisvärda månadskostnaden möjligt bortsett från en konventionell ARM lån. Förutom att dra nytta av låga priser, dessa inteckningar i allmänhet assumable, vilket är ett bra alternativ för någon som vet att de inte kommer att vara i hemmet allt längre.

Vad många inte tänker på är när du har en ARM lån du kan faktiskt se en minskning i din räntebetalning. När du har en av dessa lån kan du faktiskt börja med en ränta som är mycket prisvärd och sedan när du ser en justering din betalning kan faktiskt gå ner. Dessa bostadslån är definitivt inte för alla, men de är ett bra alternativ för en växande demografiska av människor som vill hålla ett kortfristigt lån som prisvärd som möjligt.