första husägaren bevilja

År 2000 den australiska regeringen införde ett system för att hjälpa första gången köpare få in en fot på fastigheten stege. Den första Villaägaren Grant (FHOG) är ett engångsbelopp ut till australiensare som kvalificerar för ordningen när de köper sin första bostad.

Även om FHOG är ett nationellt initiativ det administreras av varje stat och territorium regeringen. Det bidragsbelopp som kan beviljas och urvalskriterium skiljer mellan varje tillstånd och förändringar över tid.

Systemet infördes först att motverka effekterna av de varor och tjänster skatt (GST), vilket också infördes år 2000. Australiensare var oroliga att kostnaden för att köpa ett hem skulle öka på grund av den nya skatten. Den federala regeringen utvecklat systemet för att se till att första gången köpare inte trängts ut från marknaden på grund av GST.

Inteckning industrin gick igenom en period av förändring ungefär samma tidpunkt. Oberoende inteckning mäklare blev mer vanligt som andra klassens långivare framkom att ta på de fyra stora bankerna. Den andra rangens långivare inte har ett nätverk av filialer och därför var tvungen att hitta kunder genom inteckning mäklare.

Förutom inköp bostadslån för sina kunder, har inteckning mäklare fått i uppdrag att hjälpa första gången köpare ansöka om FHOG. Med avreglering och ökad konkurrens av inteckning industrin, och införandet av bidraget, var första bostadsköpare inte tvingas ut från marknaden.

Den FHOG har fortsatt att vara tillgänglig sedan 2000, även om det har genomgått flera förändringar. Bidraget tilldelades upp till $ 14.000 när den först introducerades. Detta sänktes till $ 7000 efter några år. När den globala finanskrisen tog tag under 2008, har bidraget ökat avsevärt och den federala regeringen erbjöd en top-up belopp utöver det statliga bidraget.

Olika statliga myndigheter har också infört eftergifter stämpelskatt för första gången köpare sedan 2000. Dessa varierar från stat till stat, men generellt tillåta första gången köpare att spara pengar när du köper sin första bostad genom att inte behöva betala fullt stämpelskatt.

Behörighetskrav varierar också mellan stater men har många likheter. I allmänhet kan en australisk medborgare eller permanent bosatt vara berättigade till bidraget om de är över 18 år, har inte ägt fastigheten i Australien innan, och bor i bostaden som de köper för minst sex månader.

Eftersom syftet med bidraget är att hjälpa människor som kämpar för att köpa sin första fastighet, de flesta stater och territorier har en regel om att värdet på fastigheten inte bör överstiga cirka en miljon dollar.

På grund av variationer i reglerna mellan länderna, och de komplikationer som kan uppstå inom reglerna, är det en bra idé att tala med en inteckning mäklare innan de ansöker om FHOG. En inteckning mäklare i ditt tillstånd eller territorium bör hålla dig uppdaterad med de senaste regler och förordningar och kan hjälpa dig att fylla i blanketter om du vidare med en ansökan.