första hem hypotekslån eh_ förståelse fast kontra justerbara priser.

Ditt första hem hypotekslån. Alla som någonsin har köpt ett hem med en inteckning är medveten om att när lönen off är klar på inteckning mer pengar skalade ut för att täcka räntekostnader än det ursprungliga inköpspriset på huset.

Till exempel, om ditt första hem hypotekslån, har du ett lån på $ 295.000 på 6% med en 30-årsperiod. Efter ditt första hem hypotekslån period är gjort, kommer du att ha betalat över $ 336.701 i ränta på $ 295.000 kapitalbeloppet du lånat. Ett resultat, slutar ditt hus som är bara för $ 295.000 kosta dig $ 631.701 på ditt första hem hypotekslån.

Detta är anledningen, är det absolut meningen att innan man tar på ditt första hem hypotekslån, lite ser görs. Att få den bästa produkten för ditt första hem hypotekslån är trevligt men förmodligen den största ekonomiska beslut du någonsin kommer att behöva göra, så lite beroende flitig är goda råd.

Mycket bra. Så låt oss komma ner till grunderna. De flesta människor antar att en inteckning är ett lån. Tja, är det inte. Ett lån är något som långivaren ger dig. En inteckning, är dock något som du ger till långivaren. Jag hoppas att du fick det.

Nu när du får ditt första hem hypotekslån, är det viktigt att du är kunnig om vilka typer av inteckning produkter är för närvarande erbjuds på marknaden. Följande är några av dessa första bostadslån.

fast pris för ditt första hem hypotekslån

Om du funderar på att få ditt första hem hypotekslån, kan en fast ränta inteckning vara exakt alternativet för dig. I en fast ränta inteckning, är räntorna som alla hela lånet. Detta innebär att när du får på ditt första hem hypotekslån, kommer din ränta inte öka eller minska. Räntan på ditt första hem hypotekslån kommer att förbli detsamma under hela lånetiden, vanligtvis 30, 20, 15, eller ens 10 år.

Att få en fast ränta första hem hypotekslån kommer att få dig att betala för en förutbestämd månatlig betalning takt. Betalningar för ditt hem hypotekslån ränta och lånade beloppet kommer aldrig att förändras. Med denna typ av inteckning för ditt första hem hypotekslån är särskilt fördelaktigt om tiden, räntorna oväntat gå upp. Dessutom handpenning om du får detta som ditt första hem hypotekslån kan vara så lite som 5% av det faktiska inköpspris.

justerbar ränta första hem hypotekslån

Om de beräknade räntorna på marknaden går ner, då en rörlig ränta inteckning kan bara vara det rätta valet för att få ditt första hem hypotekslån. Justerbar ränta inteckningar är inteckningar där räntor och månatliga betalningar grundas på uppgång och fall av räntorna på marknaden. Denna typ av lån är särskilt ett bra val för ett första hem hypotekslån även om du förväntar dig en ökning av din nettolön under de närmaste åren.

ballong första hem hypotekslån

Om du planerar på att hålla bara för en kort tid, sedan få en ballong första hem hypotekslån kommer att göra susen för dig. En ballong första hem hypotekslån erbjuder lägre räntor i jämförelse med traditionella lån. Dock är den enda nackdelen med denna typ av inteckning för ett första hem hypotekslån som en hugh klumpsumma beror på ett spann på 5 till 7 år … inte alltför många människor har resurser att klara detta. Om du inte har resurser för att täcka detta belopp och du är kvar i huset i slutet av lånet sikt, oroa dig inte, du kan behöva för att få ett nytt lån för att täcka kostnaden för den första hem hypotekslån .