förstå grunderna i en inteckning.

Många människor tror att du letar efter en inteckning kan vara ganska överväldigande, och ärligt talat jag klandrar dem inte. Om du aldrig har haft en inteckning innan då förstå dem kan vara ganska hårt arbete. Det finns alltid mycket att ta in på första, en massa ord du förmodligen aldrig hört talas om och en hel rad av inteckning typer kastas bara för att försöka förvirra dig. Inte att förglömma det faktum att en inteckning är förmodligen den största finansiella transaktionen kommer du att göra i ditt liv.

För att uttrycka det enkelt, är en inteckning ett lån som du använder för att köpa en fastighet. Fastigheten är sedan erbjuds att hypotekslåneinstitutens som säkerhet till dess att hela beloppet av den inteckning har betalats ut. Betala av en inteckning kan ta mycket lång tid, ibland 25 år eller längre.

Att försöka förvirra dig många företag vill använda olika ord för olika saker. Vissa bolåneinstitut kan hänvisa till sig själva som en HYPOTEKSINNEHAVARE. Detta är i grunden juridiska namn för inteckning långivaren. De kan också använda ordet “HYPOTEKSGÄLDENÄR”. Detta är den juridiska namn för dig – låntagaren.

När du betalar tillbaka dina lån finns det två olika sätt du kan gå om det. Den första är huvudstad återbetalning. Denna typ av återbetalning är där du betalar tillbaka ränta på hypotekslån tillsammans med en liten mängd av det ursprungliga lånet varje månad. Detta kommer att ske till dess att hela lånebeloppet återbetalas. Den andra metoden är genom bara ränta. Denna typ av återbetalning är där du kommer bara betala tillbaka räntan på det ursprungliga lånet varje månad, och lånet dess self betalas tillbaka med någon form av investering som löper längs sidan inteckning.

Eftersom det är för allt, bolån är olika för alla. Det finns en annan typ av inteckning för nästan varje situation och hitta rätt man ibland kan vara knepigt. Tala till en inteckning expert eller inteckning rådgivare om du aldrig har gjort det tidigare kan vara en mycket värt mödan sak. Det finns inget värre än att ha en inteckning som inte är den rätta för dig.