förstå grunderna i en inteckning

En inteckning är inget annat än ett lån säkrade mot egendom som är ditt hem, här säkrat medel om du inte är snabb med dina lån betalningar, har långivaren rätt att sälja dig hem för att ta tillbaka sin belopp han har lånat ut till dig. En inteckning är inget annat än ett papper, men papperet är så viktigt att varje individ se under sin ekonomiska livslängd.

Vem som helst skulle föredra att gå för en säker inteckning för hemmet och det är inte så tuff dag som inteckning är tillgänglig för alla typer av finansiella krav, men att välja rätt man är viktigt och det förtjänar lite kunskap.

Dess enorma belopp som krävs för inteckning och att lösa detta enorma belopp du kräver lång tid. Den mest kända inteckning som är fast bostadsränta tillgänglig med möjlighet till återbetalning i 30 år, det finns 40 år inteckning, 20 år inteckning och 15 år inteckning tillgängliga och är kända för.

När du köper ett hem, måste du boka dina pengar för försäkringar, skatter på ett spärrat konto, så när du får inteckning, skulle din betalning delas upp i fyra kategorier som kallas PITI (amortering, ränta, skatter och försäkringar)

Principal är lånebeloppet balans och som får betalt under åren av inteckning du har valt. Intresset är det belopp du betalar för lånebeloppet i amorterade lån hela återbetalning av lånebeloppet går till intresset för de första åren och i senare års återbetalning gäller för lånebeloppet. Skatter är något som du är skyldig årligen till regeringen för vattenrening, skolor och snuten på hörnet och vid denna tidpunkt det spärrade kontot hjälper dig att göra betalningen i månatliga rater. Försäkring är mycket viktig sak som du inte kan tänka dig att förlora ditt hem för någon typ av katastrof, och denna försäkring betalas av spärrat konto i 12 omgångar.

Fast ränta inteckning är statiska, när du planerat att bo på samma ställe under en längre tid fast ränta inteckning är det bästa eftersom det inte skulle bli någon förändring i månatliga betalningar för lånet belopp du har gått i 15 år eller 30 år av inteckning.

Incase du inte har för avsikt att stanna i samma hem för långa år kan du välja justerbar ränta inteckning som är ARM. Denna justerbar sats inteckning har rörlig ränta och betalningen varierar årligen eller när som helst när det finns förändringar av räntan. Om räntan går upp din inteckning betalning går upp.

Justerbar ränta inteckningar är att kallas som “Ränterisk” skillnad fast ränta inteckningar där du är väldigt säker på hur mycket du gör betalningen för huvudmannen, räntor, skatter och försäkringar varje månad genom hela ditt lån återbetalning år.