första gången köpare

Det genomsnittliga priset för ett hus har passerat 200.000 £ i Storbritannien. Denna ökning har brutit en psykologisk barriär och har ökat ångest av icke-fastighetsägare. Deras dröm om att ha ett eget hus har jagats bort längre.

problem som första gången köpare

Problemet med första gången köpare är att de inte längre kan köpa ett hus. Hus har vänt för dyr.
Huspriserna har skiftat ut ur grepp om ens dubbla inkomster familjer.
Första gången köpare tar en lång tid för att äga ett eget hus. Med andra ord, dessa köpare är mycket äldre än de köpare som köpt ett par år tillbaka.
Dessa nya husägare nu förväntas spendera fenomenalt mer än första gången köpare av ett decennium tillbaka. Som ett resultat, är köparna av dessa tider hårt belastad av skulden.
Köpare idag spenderar ungefär 204% extra än deras motsvarigheter som vågade sig in i fastighetsmarknaden 10 år tillbaka. Men, ökade intäkter nivåer oas inte på ett liknande sätt. Skillnaden mellan en ökning i huset pris och ökning av lönerna uppgår till 110%.
Som första gången köpare att köpa senare i livet, till orimliga priser, måste de betala in mindre och tyngre delbetalningar.
Äldre-aged första gången köpare har lagt tryck på hyresmarknaden. Ökning i efterfrågan utan att anpassa utbudet nivåer har tvingat hyran upp.
Detta har blivit ett moment 22 situation. Ett par måste spara mer för att köpa ett hus. Men, minskar ökade kostnader (i form av hyra) besparingar.
Med ökad efterfrågan på uthyrning av hus, är investerare investerar tungt i köp låta segment. Denna efterfrågan från deras sida har ytterligare drivit upp huspriserna.
Desperata människor är nu redo att ta lån på högre räntor. De översträckning själva i sin iver att inte missa fastighetsboom.
Slutligen, är icke-egendom köpare vänder fattigare. Deras inkomster eller besparingar är inte tillräckligt för att göra det möjligt för dem att köpa ett hus. Rikedom överförs till den äldre generationen.

hjälp av regeringen för första gången köpare

Regeringen har vidtagit flera åtgärder för att mildra problemen med första gången köpare.

öppna marknaden köper system

Den brittiska regeringen meddelade att man planerade att hjälpa 100.000 människor på till fastigheten stege till 2010 genom att främja delat ägande systemet och andra initiativ.

Regeringen har lanserat Open Market Scheme Home Köp för att gynna de första köparna gången hus. Enligt detta system, kommer köparen att finansiera 75% av fastigheten kostar. Resten av beloppet ska delas lika av regeringen och utlåning byrå.

bostäder informationspaket (HIPS)

Ett annat system av regeringen som i hög grad kommer att hjälpa första gången köpare ska introduceras i juni. Kallas “packs bostäder information” (HIPS), första gången behöver köparen inte betala för juridiska tjänster, strukturella undersökningar och värderingar inteckning. Dessa kostnader måste bäras av säljaren.

föräldrar hjälper sina barn köpa fastighet

4 av 10 första gången köpare hade fått ekonomisk hjälp från sina föräldrar för att köpa fastigheten. Föräldrar lånar sina barn enorma summor att betala deposition pengar.

Ju yngre barnen desto mer sannolikt är det att få ekonomisk hjälp från sina föräldrar.

framtiden

Stigande bostadspriser kostnader gör det svårt för första gången köpare att köpa hus. Deras försvinnande från marknaden är en störande faktor. De åtgärder som vidtagits av regeringen för att hjälpa dem verkar vara otillräcklig. Föräldrar är också pitching i att hjälpa sina barn, men dessa åtgärder, kan i bästa jobbet tillfälligt. Den skenande marknaden bör kontrolleras.