första gången köpare – råd till uk inteckningar

Så du har beslutat att ta steget och komma in på fastighetsmarknaden som en första gången köpare – grattis. Många människor bestämmer att de vill äga sitt eget hem och ha friheten att dekorera den och landskapet den för att passa deras behov och deras smak utan de begränsningar vissa hyresvärdar ställer på hyresfastigheter som har flerbostadshus. Uppenbarligen ha råd med dina återbetalningar måste vara på toppen av din lista och din långivare kommer att kunna erbjuda dig olika scheman som passar din budget när du har hittat en fastighet du tror är inom ditt område.

Vanligtvis måste du kunna placera en deposition på 5-10%, vilket kan vara en ansenlig summa med genomsnittliga brittiska huspriserna för närvarande på £ 159.623 [trots en 12,1% nedgång på juli förra året]. Det skulle kräva en första insättning i regionen £ 8000 – SEK 16.000. Priserna varierar över landet så det kan vara mer eller det kan vara mindre beroende på var du bor och den exakta lokaliseringen av ditt önskade egenskapen. Liksom din insättning kommer det att finnas andra kostnader du kommer att behöva spara till, stämpelskatt fastighetsskatt [om fastigheten är köpt på över £ 175,000 en avgift på mellan 1% och 4% tas ut], lantmätare arvoden, fastighetsregister avgifter [ca £ 150 för en första registrering full besittningsrätt på en fastighet värderad till £ 160,000], långivare avgifter, byggnader och hemförsäkring och upptag / inflyttning kostnader. När du har säkrat din bostad finns det andra kostnader som ägare ansiktet också, kommunalskatt eller skattesatser dina verktyg [gas / olja / el / vatten] och vanligtvis antingen en livförsäkring eller en inteckning skydd politik kommer att krävas av din långivare samt . Alla dessa saker kommer att göra din månatliga faktura klättra över bara amorteringar, som kan variera kraftigt beroende på vilken typ av inteckning du har tagit ut.

Det är inte bara dåliga nyheter dock. Första gången köpare i Storbritannien och Irland kan ofta dra nytta av specialerbjudanden för dem som aldrig har varit på fastighetsmarknaden innan. Till skillnad från andra låntagare, kan första gången köpare ibland erbjuds 100% inteckningar om mängden lån som erbjuds är mindre och de efterföljande återbetalningarna högre men det får ni på fastigheten stege. Det belopp du kan låna längre beror enbart på resultatet som kommer in i hushållet, många långivare genomföra nu och överkomliga bedömning och ta hänsyn till våra inkomster, utgifter, din kredit historia och fastighetsvärde. FSA [Financial Services Authority] ge användbar information för köpare på områden som billiga ägarscheman, HomeBuy direkt, rätt att köpa systemet, social HomeBuy, hyra ut till HomeBuy, nyckelperson levande program, rätt att förvärva och nybyggnation HomeBuy system , vilket skulle kunna ge ett mer överkomligt tillträde till fastighetsmarknaden för första gången köpare.

Många människor hanterar det så inte skjutas upp genom panikspridare som berättar om utmätning och vräkning, med goda oberoende finansiell rådgivning och förnuftig budgetering du skulle kunna ha råd att köpa din första fastighet tidigare än du tror.