första gången köpare råd på sin första inteckning

Oavsett om du är en av de få utvalda som har pengar att avvara i detta instabila världsekonomin, eller du var konstigt kvar opåverkad av den ekonomiska recessionen som plågat hela den västerländska ekonomiska block, om du har pengar för att köpa ett hem, ta det första tid inteckning köpare råd, anser dig lycklig och göra det så snart som möjligt.

Om du har turen att vara en första gången köpare i den här miljön, särskilt i Irland, kan du faktiskt ännu bättre lycka än någon utan en första gången inteckning tillfälle. Regeringen har startat många program som faktiskt kan fungera som din kompletta handpenning om du är smart nog att förstå hur man använder programmen för en första gången inteckning.

Utöver detta, finns det några saker som varje första gången köpare bör veta i allmänhet. Denna artikel kommer att diskutera några av de byggsatser som är relevanta i alla lägen, oavsett när du köper din första bostad.

– Hur får man den lägsta räntekostnader

För att få den lägsta räntekostnader möjligt som första gången köpare, måste du veta skillnaden mellan en fast och rörlig bostadsränta. En fast inteckning är en inteckning ränta som kommer att förbli detsamma oavsett vad. En variabel inteckning är en inteckning ränta som förändras med marknaden. För de flesta försäkringsgivare av inteckningar, kommer de att vara mycket mer villiga att erbjuda dig en låg teaser kurs på en variabel inteckning, hoppas att de kommer att kunna höja räntan senare som räntorna stiger på marknaden. Även om du inte kan få så lite av en initial ränta med fast bostadsränta, kan du spara definitivt pengar på en första gången inteckning om marknadsvillkoren varierar.

– Tänk på sikt av din inteckning, särskilt i Irland

Kontrollera att du tar en bedömning av marknaden under den period som du förväntar dig att vara din tid. Den kortare att din tid är, desto bättre att det kommer att vara för dig att dra nytta av en rörlig boränta paketet, eftersom banken eller garant kommer att ha mycket mindre tid på sig att höja bolåneräntan på dig. Bankerna älskar att göra detta i Irland.

– Tänk på din handpenning och din nuvarande ekonomiska situation

Den rådande föreställningen om att ha 20% av den totala hus betalning för att lägga ner som en delbetalning är bra första gången inteckning köpare råd eftersom du kan undvika extra ränta, försäkringskostnader som kommer att spara dig tusentals under livet av inteckning. Men om du har ett hem som du planerar att stanna i längre än ett decennium, ska du inte låta dessa avgifter stoppa dig från att köpa huset.

Under en tidsperiod över ett decennium, är alternativkostnaden större inte köpa huset på grund av det verktyg som du kommer att avstå om du inte gör köpet.

– Tänk på din akuta konton

Första gången köpare råd är att du ska ha sex månader till ett värde av avbetalning som avsatts på ett sparkonto är aldrig dåliga råd, oavsett den ekonomiska marknaden. Detta för att skydda mot plötslig arbetslöshet eller andra likviditetsproblem som du kan ha under livet av din inteckning.