första gången köpare kämpar för att hitta inteckningar

Du kan tro att i dagens rådande ekonomiska läget hitta en inteckning om du är en första gången köpare är nära på omöjligt. Du skulle vara rätt att i viss utsträckning, i att inteckningar för första gången köpare är definitivt svårare att komma med, men de är inte helt utdöda. Bostadsmarknaden är beroende av första gången köpare att hålla det flytande och göra det möjligt för människor att flytta till nästa trappsteget.

Om det finns en stor nedgång i antalet första gången köpare, som vi nu upplever, blir marknaden stagnerat och priserna tvingas släppa. För långivare detta är inte goda nyheter. Banker och andra finansiella intuitioner som har lånat ut pengar till människor så att de kan köpa fastigheten vill att investeringarna för att stanna ljud. Om huspriserna går upp då vinsterna kommer att göras, vilket minskar risken för långivaren det gäller låntagaren inte kunna uppfylla de månatliga betalningarna. Så bolåneinstitut fortfarande erbjuder produkter för att hjälpa människor ut på marknaden, men förvisso de kriterier för att få ett är numera en mycket strängare.

Bankerna kräver nu stora insättningar från första gången köpare och bevis av en bra kredit historia. Typiskt för dessa två saker kan vara svårt för förstagångsköpare att producera. Först första gången köpare kämpar för att rädda med de ökande levnadskostnader och för det andra om de tidigare har levt med sina föräldrar eller familj, kan de samlat inte en tillräcklig kreditvärdighet själva. Båda dessa omständigheter kan hindra deras förmåga att hitta en bra inteckning affär. Typiskt första gången köpare skulle ha vänt sig till high street för att hitta sin inteckning erbjudanden. De stora bankerna skulle ofta reklam för sina skattesatser i sina fönster som syftar till att locka människor i. Numera annonser verkar vara mer riktade mot dem som vill spara pengar i stället för dem som vill spendera det.

Svårigheten är nu hur gör första gången köpare att hitta en inteckning långivare som är beredda att erbjuda dem en affär. Ett sätt är genom en inteckning leda företaget. Mortgage leda företag lämna uppgifter om berörda konsumenter för en rad finansiella produkter till finansiella institut. Ibland dessa finansiella institutioner är mindre leverantörer som erbjuder bra erbjudanden men på grund av sin storlek de har de enorma reklambudget de större bankerna och därför kämpar för att låta folk veta om vad de erbjuder. Genom att sätta upp hemsidor där första gången köpare kan uttrycka ett intresse för vissa produkter, kan inteckning leda företag knyta ihop de låntagare med långivare förhoppningsvis med viss framgång. Denna process kan fungera bra i matchande första gången köpare med människor som är villiga att låna dem pengar vilket i sin tur kommer att få dem in på bostadsmarknaden. Detta kan sedan hjälpa de kedjor som är beroende av första gången köpare att flytta marknaden framåt och förhoppningsvis vända förmögenheterna av den aktuella fastigheten stege.