första gången köpare inteckning ansökan checklista

Om du har en dröm om att äga ditt eget hem och ansöka om en inteckning så du kan vara lite nervös i nuläget. Samtidigt med ditt eget hem är den amerikanska drömmen de höga priserna kan vara överväldigande. Utöver detta, kommer många långivare att vara mer intresserade av att tjäna en vinst än med att hjälpa dig att hitta ett hem som passar din inkomst. Nedan finns några åtgärder du kan vidta för att korrekt tillämpa för din första inteckning.

Att ansöka om en inteckning brukade vara enkelt. Folk skulle jämföra priser och på hus de ville, och när de hittade en långivare de var bekväma med, skulle de göra en stor handpenning och sedan flytta in idag saker har förändrats, och att gå igenom många alternativ kan vara mycket stressande. En sak du bör göra innan shopping för ett hus är att utbilda dig själv.

första inteckning ansökan steg

Det första du kommer att vilja göra är att titta på din nuvarande inkomst. Hur mycket tjänar du per år? Hur säkert är ditt jobb? Kom ihåg att om du går om att få en inteckning på traditionellt sätt, skulle det ta 15 till 30 år att betala bort det, och om du får bakom på dina betalningar, kan du förlora ditt hem och få din kredit förstört. Om du inte har råd med ett hem, är det bäst att inte flytta till en tills du kan. Detta kommer att hålla dig från att ta på skuld du inte har råd.

hur mycket har du råd?

Om du känner att du har råd med en inteckning nästa sak du bör bestämma är hur mycket du har råd. Långivare har en tendens att erbjuda dig inteckningar som är mer än du har råd, och det är viktigt att komma ihåg. Utöver kostnaden för inteckning i sig, kommer du att få betala skatt, försäkringar och andra kostnader också. Dessa kostnader bör ingå i din månatliga utgifter.

ansöka direkt eller via en mäklare?

När du börjar leta efter en inteckning du kommer att stöta på två typer av långivare, inteckning mäklare och direkta långivare. De direkta långivare är de människor som har pengar att låna ut. De är ytterst de personer som beslutar om du kommer att godkännas för ett hem. Den inteckning mäklare fungerar som en mellanhand, gå ut och hitta direkta långivare som kan ge dig det bästa erbjudandet.

Även långivare kan ha ett begränsat antal lån som finns, kommer en inteckning mäklare har ofta tillgång till flera långivare samtidigt. Om du letar efter en viss typ av inteckning, får en inteckning mäklare vara bättre att använda än en direkt långivare. Dock kommer en inteckning mäklare betalt för sina tjänster, och detta kan vara en viss procentandel av hypotekslån du sluta med. Med uppkomsten av Internet, online inteckning mäklare hjälpa dig att spara pengar.

få pappersarbetet för

När du har hittat ett lån genom en direkt långivare eller inteckning mäklare nästa steg är att fylla i en ansökan. Det finns ett antal saker du behöver för att fylla på programmet och det kommer att hjälpa om du har några verifikationer. Du kommer att behöva lämna uppgifter om din inkomst, anställningstid och dina tillgångar. De kommer också att vilja veta vad andra lån eller kreditkort du har.

När denna information har lämnats, kommer långivaren ser på din kredit rapport. Utöver detta, kommer de vill se dina kontoutdrag och kolla stubbar från ditt jobb. Du kan också behöva visa dem att få information och uppgifter om din försäkring. Om din kredit är bra, kommer en värderingsman hyras för att se till att huset värderas till lånebeloppet som kommer att ges till dig.