första gången köpare guide till att välja en inteckning

En inteckning är en typ av lån som används för att betala för ditt hem och kommer sannolikt att vara en av de största utgifterna i ditt liv. Liksom alla lån, låna dig ett inledande belopp och betala tillbaka över en tidsperiod med tillägg av ränta. Den viktigaste skillnaden mellan inteckningar och andra typer av lån är att de är säkrade mot ditt hem – därför långivaren kan sälja den för att få tillbaka sina pengar om du inte kan betala tillbaka medlen.

Som en första gången köpare, kommer du vill tänka på din budget noggrant för att se hur mycket pengar du har inkommande och utgående, och hur mycket pengar du har ledig. De mest brådskande saker att tänka på är den totala storleken på lånet, räntan och typen av intresse och vad du behöver för att betala varje månad.

Även om bolån varierar kraftigt, finns det två huvudsakliga typer: “återbetalning” och “ränta bara”. Med en återbetalning inteckning, varje månad kommer du att betala tillbaka både det ursprungliga beloppet lånade och räntan. Med tiden kommer du sänka hela summan du är skyldig, och om du gör alla utbetalningar du äger din bostad direkt. Med ett intresse som bara inteckning, din månatliga avbetalningar täcker bara räntan på lånet. Du kommer senare att betala av hela beloppet, vanligtvis genom att placera pengar i en långsiktig investering.

Du kommer också vill titta på olika typer av ränte-erbjudanden. Räntorna som är rörliga, liksom standard rörlig ränta, innebär att ditt intresse kan förändras. Denna förändring kan vara på godtycke din långivare, eller det kan sättas till Bank of Englands basränta. Dessa typer av inteckningar kan vara en bra idé som du kan betala mindre när priserna är nere. Bara se till att du är säker nog för att betala mer så ska räntan gå upp också.

Med en fast ränta inteckning å andra sidan, kommer dina betalningar förbli detsamma under den överenskomna tiden, även om räntorna går upp. Detta ger dig tryggheten att veta att du kan göra dina betalningar och kommer också att göra det lättare att budgetera.

En annan inteckning tillgängliga alternativet är för en offset flexibel inteckning som gör att du betalar för mycket, UNDERBETALA, i vissa fall ta betalt semester och kompensera dina nuvarande och sparande saldon som hjälper dig att betala din inteckning tidigt. Företagskonton kan också användas under vissa omständigheter.

För att göra ditt val är det en bra idé att använda en inteckning miniräknare. Om du är förvirrad av siffrorna här är ett praktiskt sätt att jämföra bolån som det fungerar ut hur mycket du kommer att betala tillbaka varje månad på det belopp du vill låna med olika skattesatser. Det kommer också att hjälpa dig att se hur mycket din månatliga betalningar kommer att öka eller minska om din ränta var att ändra.

Ytterst är det viktigaste att tänka på när du väljer din inteckning om du kan göra dina betalningar bekvämt. Med lån säkrade mot ditt hem, är det en bra idé att vara försiktig i ditt val.