första gången köpare “bättre att köpa än att hyra”

Ny forskning har visat att människor som vill ta sina första steg in på fastigheten stege kan vara bättre att köpa än att hyra.

Ny forskning släpptes idag (15 juni) med Santander har dragit slutsatsen att de allra flesta första gången köpare för ett hem kredit affären skulle vara bättre att köpa en fastighet i stället för att hyra en.

Efter regeringens löfte att hjälpa förstagångsköpare få sin fot på fastigheten stege genom att öka antalet nya bostäder som finns, genomförde bolåneinstitutet en studie av fastighetsmarknaden i Storbritannien.

Man fann att, i efterdyningarna av det värsta av den globala ekonomiska nedgången, genomsnittliga månadskostnader nu överstiger de för den genomsnittliga återbetalningen på bolån i varje område av landet bortsett från London.

Därför föreslår logik att alla människor som söker ett hem utanför huvudstaden kanske kan rädda sig själva en genomsnittlig siffra på £ 1040 per år om de köpte sin egen egendom i stället för att betala månadshyra.

Tidigare i år, rådet hypotekslångivare fann att den genomsnittliga månadshyran i Storbritannien – exklusive London – nu på strax över £ 420, medan amorteringar per månad för förstagångsköpare motsvara ett genomsnitt av £ 334. Det motsvarar en besparing på £ 86 per månad.

Londons fastighetssektorn förblir i sitt frånkopplad egen bubbla borta från resten av nationen, med hyror inom kapitalet cirka 56 procent högre än på andra håll, konstaterade Santander.

Den genomsnittliga månadshyran i staden är £ 701, men eftersom fastigheter är fortfarande dyrt att köpa det, skulle näve gången köpare får betala ca £ 359 per månad på sina lån.

Phil Cliff, chef för bolån på Santander, sade att människor på marknaden för fastigheten hade varit “rätta försiktiga” under de senaste månaderna, men meddelade att dessa siffror visar att vägen framåt nu kan vara att köpa i stället för att hyra.
“De första månaderna av 2010 har sett hyror börjar klättra vilket har inneburit att de besparingar som skall göras för potentiella förstagångsköpare har vuxit avsevärt,” tillade han.