första gången inteckningar – några enkla tips

Köpa ett hus är en av de dyraste finansiella transaktioner kommer vi att gå igenom i våra liv. Många av oss kommer att behöva ta ut en inteckning för att köpa huset och så att välja rätt inteckning för dig är avgörande.

För att hjälpa dig när du söker en inteckning jag har satt ihop några enkla tips för dig att komma ihåg:

Shoppa runt – Om du väljer att gå med den första inteckning som du hittar då du kan gå miste om en bättre affär någon annanstans. Att försöka spara pengar genom att shoppa runt och jämföra andra inteckningar för att se vilken som är bäst för dig.

Procentuella avgifter – När du väljer en inteckning kontrollera procentuella avgifter som är kopplade till den. Några av de lägsta procentuella avgifterna runt idag är 2,5%. Med denna storlek procentuell avgift kan det betyda att om en inteckning på ca £ 100.000 kommer du att få betala en extra £ 2500 procentuella avgifter. Att hitta en låg andel kan spara dig tusentals.

Hur ska du betala – Innan du väljer din inteckning, räkna ut hur du kommer att betala för det, och de extra kostnader som är inblandade. Vissa långivare kommer att debitera inrätta avgifter i förskott, kan andra inkludera dem i kostnaden för ditt lån.

Exit avgifter – när din inteckning affär är avslutad kan du debiteras en avfart avgift om du vill flytta till en annan långivare. Kontrollera fram och se till att denna inteckning är rätt för dig och utloppet avgiften inte är för hög, om du skulle vilja byta.

Flexibla återbetalningar – beroende på din situation kanske du föredrar en inteckning som gör att du betalar för mycket, UNDERBETALA eller ta betalningen helgdagar. Återigen, kolla vad din inteckning kommer att tillåta dig att göra och se till att det är det bästa för dig.

Högre utlåning laddning – Om du letar efter en inteckning som är 90% eller över fastigheter värde då du kan räkna med att betala en högre utlåning avgift. Vissa långivare kan ha mycket höga utlåning avgifter så var försiktig och shoppa runt innan du bosätta sig på bara den ena.

Incitament – Många långivare kommer att erbjuda dig “freebies” som ett incitament för att gå med dem. Men en stor del av tiden dessa freebies är faktiskt inte gratis, är de bara arbetat i den totala kostnaden för din affär. Se till att du gör din forskning på affären och låt dem inte lura dig.

Läs det finstilta – Som med allt, se till att du läser det finstilta. Ibland kan det finnas negativa aspekter av affären som du inte känner till. Ta hand och göra din forskning innan du bosätta sig på någonting.