första gången hem köpare stimulans – skattereduktion förlängs tidsfristen

Att äga ett eget hem är en dröm för varje individ. Men som ödet skulle ha det, har den nuvarande ekonomiska krisen med skenande nedskärningar i USA gjorde denna dröm en avlägsen verklighet för många. Införandet av president Obamas hem stimulanspaket har dock gjort detta mål betydligt mer uppnåeligt för första gången hem köpare.

Första gången hem köpare stimulanspaket erbjuder individer en skattelättnad på 10% på inköpspriset för ett hem (med ett maximalt belopp av $ 8000) för bostäder köps mellan 1 Januari 2009 och April 30, 2010. För er som redan är bekant med detta program, har de senaste lagändringar förlängde tidigare köp tidsfristen den 1 december, 2009. Försäljningen sker senast den 30 juni 2010 ska också omfattas förutsatt ett bindande avtal har ingåtts av April 10, 2010.

En viktig punkt att nämna här är att denna kredit är ett bidrag som inte behöver betalas tillbaka (om inte hem säljs inom de första tre åren). Hela kredit belopp dras från den totala skatteskulden till staten. Därför skulle en person som omfattas av denna kredit som är skyldig regeringen $ 8.000 i skatt skyldig sedan ingenting.

Det finns vissa kriterier som måste uppfyllas för att kvalificera sig för denna skattereduktion. Först och främst måste du uppfylla definitionen av en första gången hem köpare. Vid tillämpning av stimulanspaketet, är du ett första hem köpare om du inte har köpt ett hem som en primär bostad under de tre åren före ditt köp. Detta gäller både dig och din make om du är gift. Därför, om du inte har köpt ett hem som en primär bostad under de senaste tre åren, men din make har, då du inte uppfyller kraven. En primär bostad ingår inte fritidshus, alltså om du äger en sådan fastighet kan du fortfarande kvalificera sig för krediten. Det finns heller inga begränsningar för den specifika typ av hem (t.ex. radhus, bostadsrätter, husbilar, husbåtar, etc) som kan kvalificera sig så länge det är din primära bostad.

Du måste också vara inom vissa inkomstgränser (dvs. inte tjänar över ett visst belopp) för att kvalificera sig för denna skattereduktion. För bostadsköp efter 6 November 2009, är inkomstgränsen $ 125.000 per år för ensamstående skattebetalare och $ 225.000 för par arkivering gemensamt. Dessa gränser har också nyligen ändrats från de tidigare begränsningarna av $ 75.000 för enskilda skattebetalare och $ 150.000 för par arkivering gemensamt.

Jag hoppas att du hittade denna översikt över den första gången hem köpare stimulanspaket för att vara användbara. Det finns många nyanser kring lagstiftningen hem stimulans och det är alltid en utmaning att hålla jämna steg med alla de förändringar som pågår. Se bara till att du gör alla nödvändiga forskningen, hålla dig uppdaterad om den senaste utvecklingen, hävdar din kredit på ditt nästa självdeklaration, och njut av ditt nya hem!