första gången hem köpare stimulans – några goda nyheter under dåliga tider

USA upplever några ekonomiska svårigheter just nu, så är mycket av resten av världen. Nyheten är nästan full av ingenting men riktigt negativa rapporter på nästan alla fronter. Vår bostadsmarknaden har rasat, försäljningen är mycket låg, lån är svåra att få, och avskärmning är på en all-time high.

President Obamas administration har avsatt medel för att stimulera bostadsmarknaden genom flera aspekter: lån refinansiering, lån modifiering och första gången köpare hem stimulans. Detta program som hjälper första gången köpare är en guldkant på en annars grå moln. Under dessa svåra tider, kan du faktiskt vara en fördel om du är shopping för den första hem, eller har inte ägt ett hem under de tre föregående åren. Förutom den hjälp du får ekonomiskt, är detta en bra tid att hitta fantastiska fastighet på rock-bottom priser, ofta hälften av vad det var värt ett år sedan eller så.

Detta program är för en primär bostad, där du bor. Hemmet måste köpas mellan 1 januari och den 1 december, 2009. Det är i form av en skattelättnad på 10% av köpeskillingen i hemmet, men det högsta är $ 8.000. Denna kredit behöver inte återbetalas, om du inte sälja huset före utgången av tre år. Det fina med denna skattereduktion är att det är återbetalas, vilket innebär att du inte behöver tacka så mycket i skatt att dra nytta av det.

För att kvalificera sig, kan du inte göra mer än en justerad bruttoinkomst på $ 75.000 för en enskild sökande och $ 150.000 för ett par. Detta är den inkomst kvalificering för full kredit stimulans pengar. Om din inkomst överstiger detta, kan du vara berättigad till det minskade skattelättnaden.

Att äga ditt eget hem är fortfarande den främsta drivkraften i den amerikanska drömmen, det är fortfarande en möjlighet trots svåra och farofyllda ekonomiska tider. I själva verket kan de svåra tider faktiskt hjälpa dig få en inteckning du har råd, och nedgången i marknaden kan faktiskt gynna dig också. Du kommer att kunna hitta mer hus för pengarna, och kunna arbeta med motiverade säljare i en köparens marknad.

Historiskt, när vår ekonomi är dålig, det är då de som är i stånd att göra det, vinst på markförvärv. Den första gången hem köpare Stimulus sätter dig i den avundsvärda positionen!