första gången hem köpare stimulans är du redo att få din skattereduktion på upp till $ 8000

Att köpa din första bostad är en stor, livsförändrande beslut oberoende av det ekonomiska klimatet. Beslutet blir ännu mer djärva i en lågkonjunktur där nedskärningar frodas och bostadsmarknaden har varit i en svacka i över ett år. Men om du är säker på din ekonomiska framtid, detta är faktiskt den bästa tiden att köpa ett hus tack vare den federala regeringens första gången hem köpare stimulanspaket. Stimulanspaketet utmärkelser första köparna gången hem med en skattelättnad på upp till 10% av köpeskillingen av deras hem med ett tak på $ 8.000. I lekmannaspråk, är detta ett bidrag som inte behöver betalas tillbaka om du inte sälja hem inom de första tre åren. Mer specifikt är det en dollar efter dollar minskade skatter betalas eller en ökning av din skatteåterbäring. Det är också kallad “återbetalas” skattelättnad eftersom du kan hävda att det oberoende av din federal inkomstskatt.

För dem som är obekanta med detta program, här är en snabb sammanfattning av de viktigaste kraven. För det första måste du vara en första gången hem köpare som krävs enligt gällande lagstiftning. Du möter denna definition om du inte har köpt ett hem som din huvudsakliga bostad i tre innan ditt nuvarande köp. Om du är gift, detta gäller både dig och din make. Med andra ord, om någon av er inte uppfyller definitionen på en första gången hem köpare, ingen av er rätt till skattelättnaden. En primär bostad ingår inte fritidshus och den specifika typ av hem (t.ex. radhus, bostadsrätt, husbil, etc) spelar ingen roll. Andra måste köpet ske mellan 1 jan 2009 och 30 april, 2010. Tidsfristen förlängdes nyligen som ger dig några fler månader för att stänga på ditt köp. (Den tidigare tidsfristen var 1 december 2009). Tekniskt sett har du fram till den 30 juni måste 2010 för att slutföra försäljningen men ett bindande avtal ingås senast 30 april, 2010. För det tredje, måste du faller inom vissa inkomstgränser. Enstaka skattebetalare får inte göra mer än $ 125.000 per år, om försäljningen sker efter 6 November 2009 och inte mer än $ 75.000 om försäljningen skedde mellan 1 januari 2009 och 6 november, 2009. Gifta par arkivering gemensamt får inte göra mer än $ 225.000 per år, om försäljningen sker efter 6 november 2009 och inte mer än $ 150.000 om försäljningen skedde mellan 1 januari 2009 och November 6, 2009. De inkomstgränser som togs också upp som en del av de senaste ändringarna. Det finns andra fallgropar i lagstiftningen, men dessa är de viktigaste kraven.

Om du känner att du har rätt till denna skattelättnad, är du undrar förmodligen hur du kommer att hävda det. Du gör det på din federal självdeklaration. Du måste först fylla i IRS Form 5405 för att bestämma mängden av din skattereduktion. Du anger då att beloppet på rad 67 i 1040 formulär på din 2009 självdeklaration eller 69 linjer på din 2008 självdeklaration. Inga andra program eller särskilda blanketter krävs. Det är så enkelt är det.

Om du menar allvar med att köpa din första bostad senast den 30 april 2010, kan det bästa råd någon ge dig är att planera framåt och planera för detta, ta kontakt med inteckning mäklare, lämna din skatt i tid, och göra bestämmelserna i första gången hem köpare stimulanspaket fungerar för dig. Viktigast av allt, gör allt din due diligence och inte dra ut på tiden! Lagen kan ändras från tid till annan så se till att du hålla dig uppdaterad om den senaste utvecklingen. Om du gör allt detta, kommer du att vara på god väg att äga ditt drömboende.