första gången hem köpare skattelättnad förlängning – 2010 skattereduktion för $ 8000 löper ut den 30 april

Första gången hem köpare skattereduktion förlängning kommer sannolikt att vara på medvetandet hos många första gången köpare. Den 2010 skattereduktion för $ 8000 kommer att löpa ut den 30 april och många köpare är oroliga för att de inte kommer att vara under kontrakt med den här gången. Reglerna för första gången hem köpare kredit tillstånd att köparen måste vara under kontrakt med 30 april 2010 eller att de inte kommer att kvalificera sig för krediten.

I november 2009 Obama-administrationen har beslutat att förlänga den ursprungliga första gången hem kredit köparen skatt. Inte bara gjorde de förlänga den fram till april 2010, men de har också expanderat att flytta upp bostadsköpare också. Om husägare har bott i deras primära bostad för mer än fem år och de planerar att flytta upp de kan få en kredit för $ 6500. Dessa köpare måste också vara under kontrakt i slutet av april.

Med bara några veckor kvar i april månad många amerikaner är oroliga för att de inte kommer att vara under kontrakt för att få denna kredit. Tyvärr har det inte funnits någon räkning passerade att förlänga krediten som av ännu. Detta kan ändras när som helst som president Obama och hans personal vet precis hur viktigt bostadsmarknaden är att den totala ekonomin. Om USA ser ytterligare nedgång i bostadspriserna då det kan orsaka en double dip recession, vilket skulle vara en mycket dålig uppsättning händelser speciellt med arbetslösheten fortfarande mycket nära 10%.