förstå första gången stipendier hem köpare

När det gäller de verkliga första gången hem köpare bidrag, jag hatar att göra dig besviken, men de är mycket missförstådda. Varför säger jag det? Många människor försöker sälja böcker och CD är att berätta hur lätt det är att få. Det är inte så lätt.

I den här artikeln vill jag hjälpa dig att förstå första gången stipendier hem köpare och hur de verkligen fungerar.

hur första gången hem köpare bidrag fungerar

Varje år den federala regeringen kommer att bevilja pengar för bostäder program. Utan många undantag det är gjort genom Institutionen för bostäder och stadsutveckling eller HUD.

Många människor har letts att tro på dessa första gången hem köpare bidrag kan fås på egen hand. Det är därför det finns så många webbplatser, böcker och CD-skivor som säljs. Massorna får höra att allt du behöver göra är att tillämpa och gratis pengar är alla din och du behöver inte betala tillbaka det.

Tja, det finns en viss sanning i det men det är inte riktigt så enkelt. Liksom allt annat i denna information ålder, det handlar om pengar. De pengar du lägger i fickorna på de människor som säljer informationen.

Vänligen fortsätta läsa för att lära dig hur du kan få en första gången bidrag hem köpare.

Hur att hitta första gången stipendier hem köpare

Först av allt, spara dina pengar. Bry dig inte om att köpa dessa böcker och kassettband. Första gången hem köpare bidrag finns i ditt eget kvarter.

Vad händer varje år är HUD kommer att tillåta så många miljoner dollar för att gå till ideella organ i ditt samhälle.

Så hur tycker du att dessa byråer? Jag är glad att du frågar, eftersom jag vill berätta för dig. Innan jag gör, låt mig berätta en liten historia.

Jag brukade vara ett lån officer för en stor nationell bank. Jag specialiserade på första köpare gången bostadslån. Jag njöt verkligen hjälpa människor köper sin första bostad och förverkliga sina drömmar.

Jag hade detta par en gång som ville köpa ett hem. Hon frågade mig om första gången hem köpare bidrag. Jag var inte den skarpaste kniven i lådan så att undvika att se alltför dum jag erbjöd att hitta ett bidrag för dem.

Efter en hel del läxor, hittade jag en ideell byrå som erbjuds bidrag för att folk köper sin första bostad rätt i vår egen stad. De hade flera hundra tusentals dollar tillgängliga.

Wow, jag trodde det var stor. Så jag fortsatte att hjälpa paret ansöka om bevilja pengar. De skulle köpa ett hem med en FHA bostadslån. Jag rekommenderar verkligen att du gör samma sak. Använd FHA inteckning eftersom det fungerar bra med de bidrag program. I själva verket är HUD ämbetsverket bakom bidragen och FHA lån program.

Tyvärr fick jag svamlar på. För att göra en lång historia kort, fick paret en $ 5.000 bidrag. Vi använde detta för handpenningen. Så länge som de bodde i huset under en viss period (5 år tror jag det var) att de inte skulle behöva betala tillbaka pengarna.

Så det var en riktig bidrag. GRATIS statliga pengar. De enda förbehåll var hur länge de levde i hemmet.

var att hitta första gången stipendier hem köpare

Ok, det är där arbetet kommer in

Varje stat har ideella organ som får detta bidrag pengar för första gången hem köpare. Att hitta dem är tricket.

Om du går till HUD hemsida, söka efter stipendier i ditt tillstånd. Sen borra ner för att hitta de rådgivning organ i din stad eller i närheten. När du hittar en, ge dem ett samtal.

Du kommer att behöva delta i en klass på bostad. Det varierar i längd, skulle kunna vara en dag lång eller två. De vill hjälpa dig att förstå vilket ansvar bostad och hjälpa dig att stanna i ditt hem.

Dessa organ finansieras av den amerikanska regeringen och är där för att hjälpa dig. De får bevilja pengar varje år och när det tar slut, du måste vänta tills nästa år.

Så gör dina läxor och söka vid själva källan om första gången stipendier hem köpare. Gå till HUD hemsida och bläddra runt. Det är inte så svårt. Bara ha tålamod.

Programmen ändras från år till år. Så byrån kommer att bättre kunna berätta vad som finns tillgängligt. Allt du behöver är telefonnumret för att komma igång.