förstå fastigheter avgifter

Ett hem köpet är den största och viktigaste finansiella transaktioner under en livstid. Du vet nog vad du hoppas på att betala för hemmet, men hur alla de övriga kostnaderna? Innan ändpunkterna processen är det viktigt att förstå vad man köper en bit av fastigheter kommer att kosta dig mer än vad du betalar säljaren av hemmet, och vad du får för varje av dessa avgifter. Du kommer också att vilja veta vilka är förhandlingsbara eller kan variera från företag till företag så att du kan få det bästa erbjudandet.

Här är en förklaring till många av de avgifter i samband med att köpa ett hem. Beroende på detaljerna i din viss transaktion kan det finnas ytterligare kostnader, men detta täcker många av dem som du kan stöta på.

* Allvar pengar – Betalas som en del av ditt erbjudande till säljaren betyder det att du på allvar avsikt att köpa hem. Om du bestämmer dig för att backa ur köpeavtalet när den har utförts och godkänts av alla parter allvar pengar går till säljaren. Allvar pengar är en del av köparens handpenning och resten betalas vid stängning.

* Fastighetsmäklare kommissionen – De flesta hem försäljning involverar två fastighetsmäklare, en som representerar köparen och en representerar säljaren. Deras provision, eller betala för sin roll i försäljningen, betalas ut från säljarens vinning vid stängning och är vanligtvis en procentsats av försäljningspriset. Standarden Avgiften är 3% av köpeskillingen för varje agent, men fastighetsmäklare kan vara villiga att sänka sin provision på en konkurrensutsatt marknad eller på mycket högt värde fastigheter.

* Lån Uppkomst Avgift – Den avgift som betalas till långivaren eller mäklare du få ditt bolån igenom för det arbete de utför sitt ursprung lånet. Beloppet för denna avgift varierar från bolag till bolag. Vid en jämförelse se till att titta på alla de priser och avgifter som tas ut av inteckning företaget så att du kan vara säker på att du väljer det bästa erbjudandet. Man kan ha lägre origination men en högre hastighet (och månatlig betalning). Den originering betalas av låntagaren på balansdagen.

* Lån ordinarie avgift – även kallat “poäng”, låntagaren betalar denna avgift till långivaren för att få en lägre ränta på en inteckning. Det betalas vid stängning.

* Bedömning avgift – En bedömning är en viktig del av några fastigheter transaktion. Det är en rapport om det aktuella marknadsvärdet på fastigheten som köps och hjälper låntagaren bestämmer att hemmet de köper är värt vad de förväntar sig, och långivaren se belåningsgrad av inteckning. Den värderingsman i allmänhet betalas av låntagaren när bedömningen beställs eller när värderingsman går till fastigheten för att inspektera den. Detta är inte fallet i VA lån, där låntagaren betalar för bedömningen vid stängning. Nyligen passerade lagar kräver långivare att använda en roterande lista över värderingsmän (för att undvika olämpligt inflytande på värden) vilket innebär att låntagaren inte kan shoppa runt för sin bedömning att få ett lägre pris. Kostnaden kan variera något från långivare till långivare, och kommer att bli större ju högre värde fastigheter.

* Credit Report Avgift – Kostnaden för att dra din kredit rapport, i allmänhet från alla tre kreditbyråer, för att användas som en del av din inteckning ansökan. Kan betalas vid stängning eller förskott som en del av en ansökningsavgift. Långivare är endast tillåtet att ta ut det exakta beloppet de åtalades för kreditupplysning men kostnaden varje långivaren betalar sin kredit säljaren kan variera.

* Skatt Serviceavgift – Det lönar sig att söka efter brottsligt fastighetsskatt för att vara säker på att räkenskaperna är aktuella när du köper fastigheten.

* Flood Certifiering Avgift – Den “Flood Cert Fee” betalas för att avgöra om fastigheten är belägen i en översvämning zon. Om det är du kommer att behöva köpa översvämning försäkring.

* Pre-Paid objekt – Vissa avgifter krävs vid stängning, liksom räntan på dina lån från stängning till dagen din första förfallodagen, och försäkringspremien för det första året som försäkringen är i allmänhet betalas i förskott.

* Escrow Reserver – När du spärrat för poster som skatt och försäkring betyder det att du betalar dem som en del av din inteckning betalning varje månad, och sedan räkningarna betalas förfallna din inteckning företag. För att få kontot började du kommer att krävas för att finansiera det med några månads Escrow betalningar vid stängning. Beloppet kommer att avgöras av din skatt skyldighet och mängden av dina försäkringspremier. Du kommer förmodligen att upptäcka att försäkringskostnader varierar kraftigt från ett företag till ett annat så det är smart att få flera konkurrerande offerter.

* Titel Avgifter – betalt för att ha en titel företag söka i register för obetalda panträtter på fastigheten. De också utfärda en försäkring för att skydda mot eventuella panträtter som existerar men som inte upptäckts i sökandet, registrera dådet efter stängning, och utför lån stängning. Om ditt tillstånd kräver att en advokat utför den sista du kommer också att se en advokat avgift. Du kan leta efter alla dessa tjänster i syfte att spara pengar.

* Regeringen Inspelning och avgifter Transfer – debiterar stad, län eller delstater avseende registrering av nya dåd, och laddade skatter när äganderätten till en fastighet byter. Liksom de flesta skatter och statliga avgifter de är icke-förhandlingsbara.

* Ytterligare avgifter att förvänta – Beroende på din situation kan det finnas ytterligare avgifter relaterat till ditt fastighetsköp som ett skadedjur inspektion, besiktning av fastigheten, och slutbesiktning av en värderingsman. Återigen, omfattar denna lista inte varje avgift för varje scenario, men är en förklaring till många av de kostnader som du kan stöta på.