förstå fakta om Obamas hem stimulanspaket

President Obamas Home stimulanspaket har sanktionerat $ 275.000.000.000 för de kämpande husägare som antingen inför avskärmning eller är på gränsen till det. Men för att utnyttja fördelen du behöver veta vissa punkter och riktlinjer så att du får maximal nytta av det. Det finns massor av program, bidrag, krediter och lån enligt detta stimulanspaket och du kommer att behöva forska och ta reda på vilken som är mest lämplig för ditt tillstånd.

För detta måste du noggrant leta efter vad som finns och vad är kraven för samma. Även om din ekonomiska situation passar in eller inte. Det bästa du bör göra i detta sammanhang är att gå igenom all information som tillhandahålls av din bank, långivare eller regeringen. Du måste också kolla om du har möjlighet att betala dina skulder efter omstruktureringen och kan du behålla den nuvarande bostadslånet vidare eller inte.

Det finns vissa förutsättningar för att kvalificera för lån modifiering eller refinansiering av ditt bostadslån och du bör ta reda på om du uppfyller dem eller inte. Om din långivare är antingen Freddie Mac eller Fannie Mae kan du enkelt få refinansiera lån eller lån ändras av det. Du kan ta hjälp av Institutionen för bostäder och stadsutveckling eller HUD-avdelningen om detta. De kommer att förse dig med de ekonomiska alternativ som finns tillgängliga för dig. Detta stöd är gratis för service och alla kan utnyttja denna utan förpliktelser.

Obamas hem stimulanspaket har huvudansvaret intension att göra hemmet betalningar överkomliga för låntagarna och de träningspass och försöka omstrukturera den nuvarande lån på ett sådant sätt att den delen är inte mer än 31% av låntagarens månadsinkomst. Banken eller långivaren instrueras att hjälpa låntagare att hålla sitt hem och för detta behöver de att godkänna ansökan lån modifiering av varje stödberättigande husägare. De är också erbjöd $ 1000 och incitament för varje lån modifiering program som de godkänner. Detta är den bestämmelse ges av regeringen, så att det finns ett fullständigt samarbete från bankerna och långivarnas sida.

Det finns ytterligare faktum bakom allt detta att långivarna måste möta stora förluster på grund av utmätningar och även de vill undvika det till varje pris och hålla den åt sidan som det sista alternativet.