förstå ett topplån

Om du är i behov av ytterligare medel och du äger ett hem, kan du ha möjlighet att låna mot ditt hem genom ett topplån.

Ett topplån är ett annat namn för ett hem kapital lån. Det belopp som kan lånas på ett topplån är vanligtvis baserat på skillnaden mellan ditt hem aktuella värde och din ursprungliga inteckning huvudman. Denna typ av lån utnyttjar ditt hem kapital för att ge dig pengar för reparationer i hemmet, skolan undervisning, skuldkonsolidering och andra finansiella behov. Till exempel, om du har ett barn som är på väg att gå iväg till college och du behöver pengar för undervisning, kan ett topplån du hjälpa dig råd ditt barns utbildning. Om du vill göra hemmet reparationer eller renovera ditt hem, kan en andra inteckning ge dig de pengar du behöver för att få jobbet gjort. Det är ett bra sätt att utnyttja det beräknade värdet av ditt hem för att träffa din investering och behov budget, och hjälper dig att undvika att ådra hög ränta oprioriterade skulder som kreditkort.

topplån förmåner
Det finns vissa medfödda fördelar för ett topplån. Först av allt, eftersom en andra inteckning baseras på ditt hem kapital, som ett hem ägare, har du medel tillgängliga. Ett topplån är ett lån och är i allmänhet lättare att få än andra typer av lån.

Dessutom är den ränta som betalas på ett topplån normalt avdragsgilla. Inte alla låneräntan kan dras av från din årliga skatter. Med ett topplån kan du enkelt dra av ränta du betalar på ditt topplån från din skatt.

topplån nackdelar
Det finns vissa nackdelar med ett topplån som du måste vara medveten om. Till att börja med, eftersom den andra inteckning som baseras på ditt hem kapital, du sätter ditt hem på linjen. Om du standard på betalningar, kan banken ta bort ditt hem. Dessutom, kan räntorna bli högre än ett bottenlån, särskilt om du har en låg kredit värdering. En låg kredit värdering påverkar alltid räntan på ditt lån och det belopp som du kan låna.

hur man får en andra inteckning
Om du har fastställt att ett topplån är svaret på dina finansiella behov, måste du göra ett par saker. Du måste vara säker på att anledningen till att du får en andra inteckning är värt upplåning mot ditt hem. Till exempel, om det enda skälet till att du får en andra inteckning är att köpa en ny motorcykel, och du redan har två, måste du tänka om slutresultatet är värt att ta ut en andra inteckning. Dessutom måste du få ditt hem bedömas. Ett hem bedömning kommer att fastställa det aktuella marknadsvärdet av ditt hem och vara det värde som används för att bestämma detaljerna i ditt topplån. Efter bedömning, måste du hitta en långivare. Kontrollera med den långivare som du använde vid din första inteckning för att se om de är en bra källa för en andra inteckning. Titta också på nätet för andra bolåneinstitut och resurser. Du vet aldrig var du hittar den bästa räntan på ett topplån. Och till sist, efter att du har jämfört långivare och fattat beslutet att ett topplån är det bästa valet, välj din långivare och hänga med dina betalningar. Kom ihåg, eftersom du låna mot ditt hem med en andra inteckning, du sätter ditt hem på linjen.

Ett topplån är en vettig lösning för att skaffa medel för skolans undervisning, reparationer hem och renoveringar, och även semestrar och bilar. Men innan du kör ut och få en andra inteckning, måste du väga fördelar och nackdelar med en andra inteckning, och avgöra om skälet till att få en är värt att låna mot ditt hem.