första bostad ditt RRSP kan vara den handpenning du letar efter

Funderar på att köpa din första bostad? Önskar du hade sparat ihop en bra handpenning? Kanske har du, men visste inte det.

Första gången husköpare kan utnyttja sina RRSP att hjälpa till med ett hem köp. Tacka den federala regeringen (en tidigare) för denna stora initiativ. Designad för att hjälpa förstagångsköpare komma in bostadsägande, låter programmet dig tillgång skattefria pengar för användning för inköp eller byggande av ditt första hem.

Varför utnyttja din RRSP?

Den vanligaste orsaken är att öka handpenning på ett hem. Ju större din handpenning, trots allt, ju mindre din inteckning. Och du kan få bättre räntor också, din friska handpenning visar långivaren att du är en låg risk kandidat för ett hypotekslån. Din RRSP kan bidra till att ge de medel för en handpenning som kommer att göra skillnad för dina kostnader i det långa loppet.

Såhär fungerar

Om du har varit att bidra till en RRSP, då du redan vet att programmet är utformat för att avsätta pengar till pension, med de pengar som går in i programmet skattefritt (och planen att betala skatt på de medel när de är återkallas senare). Men det finns några goda och giltiga skäl till varför du kanske vill komma åt dessa medel tidigare. Ett hem köpet kan vara en av dem. Som en första bostad, är det tillåtet att ta ut pengar: fortfarande skattefria, förutsatt att du följer den enkla återbetalningsplan. (Se bara till att, naturligtvis, att din RSP är inte en låst i planen). Du kan ta ut upp till $ 20,000.00 från din plan.

Om din make betraktas som en första bostad, då han eller hon kommer också att kunna ta ut $ 20,000.00. Mellan två av dig, kan du möjligen en rejäl handpenning summa på $ 40,000.00. Det räcker för att göra en betydande skillnad i överkomliga bostad!

Kolla på nätet eller be din mäklare för mer information om det här programmet, som kallas Home Köparens Plan (HBP). Det finns vissa villkor som du bör känna about.For exempel, måste du spendera pengar när det är tillbaka: du måste ange ett skriftligt avtal (erbjuda sig att köpa) innan du kan ta ut pengar. Och du förväntas slutföra hem köp senast den 1 oktober det år som följer ditt uttag. Och inte sprida dina uttag ut, alla HBP-berättigade uttag måste göras i samma kalenderår. Framför allt måste du uppfylla vissa återbetalningstid. Återbetalning till din RSP börjar det andra året efter det år för tillbakadragande. Du har upp till femton år för att betala tillbaka, och varje årlig återbetalning skall vara minst en femtondel av det uttagna beloppet.

En vanlig fråga: Så vem exakt räknas som en första bostad? Vad händer om den ena partnern har ägt ett hem innan, till exempel? Tja, händer det ofta att endast en partner betraktas som en första bostad, så bara en RRSP kan utnyttjas för fonder. Men om någon av er inte har ägt ett hem för de senaste fem åren, då du möter en beskrivning av en första bostad! Förvara denna definition i åtanke när du planerar tidpunkten för eventuella RRSP uttag.

Programmet bör inte påverka den typ av hem du köper. Någon form av hem kvalificerar sig för programmet – fristående, parhus, mobil, bostadsrätt, etc. – så länge det ligger inom Kanada.

Om du tänker framåt för att använda din RRSP för ditt hem, överväga samordnade din RRSP strategi med din handpenning besparingar. Att sätta undan pengar i din RRSP inte bara sparar aktuell inkomstskatt, men den skatt sparade översätter in mer dollar mot din handpenning.

Det är inte för tidigt att börja en konversation med en Ontario inteckning specialist om dina framtida planer för bostad. En bra plan är alltid en bra början!