förstå andra hem inteckning – Villkor och begränsningar

Om du funderar på att skaffa ett andra hem inteckning, har du kommit till rätt ställe. Läs den här artikeln för att förstå alla villkor och begränsningar som kan ställas på en andra inteckning. Det är ett stort ekonomiskt åtagande för att komma in i ett andra hem inteckning och det finns många kostnader, avgifter och priser som du måste vara medveten om. Hela processen måste tas på allvar.

Också, vänligen förstå att det finns en risk att du kan förlora ditt hem om du standard på ditt topplån. Många människor tror inte detta men det är ett faktum. Det finns människor som förlorat sina hem eftersom de försummat sina topplån. Så, se till att du gör din due diligence för att minska risken.

Förstå alla villkor

Nedan är några av de många kostnader, avgifter och priser är inblandade i ett topplån. Du måste se till att du förstår dem alla.

– Räntor
– Påföljder
– Bundled alternativ
– Värderingsavgifter
– Ansökningskostnaderna
– Poäng
– Avslutande kostnader

Alla dessa punkter lägga upp och göra upp om en total kostnad på din topplån. De är de första saker du behöver för att titta på och noga övervaka. Se till att du förhandla med långivare för att få det bästa erbjudandet. Arbetet affären till din fördel genom att peka ut saker som: bra kredit värdering, låg eller ingen skuld och stadig inkomst.

titta efter dolda kostnader

Ibland kostar inte kan preciseras tydligt. De kan döljas i de små utskrifter eller någonstans i kontraktet där de inte sticker ut. Två huvudsakliga dolda kostnader du måste vara medveten om är: ballong betalningar och frivilliga försäkringar.

Ballong betalningar är vanliga i ett hypotekslån. De är ett engångsbelopp göras antingen med jämna mellanrum eller i slutet av ett långfristigt lån. Vanligtvis får du låga månatliga betalningar i gengäld för en ballong utbetalning i slutet av lånet. Dock måste du vara säker på att du har råd med denna betalning annars standard på lånet.

Frivillig försäkring ofta tillsammans i lånet. Det kan vara något du behöver, men det kan också vara täckning du redan har. Det är frivilligt, men vanligtvis medföljer om du inte specifikt anger att du inte vill det.

begränsningar av ett andra hem inteckning

En sista sak du bör förstå att det finns en begränsning för en andra inteckning bostadslån. Du kan inte bara låna det belopp du vill. Det finns topplån som gör att du kan låna upp till 125% av din hem kapital. Men du kommer att begränsas till ett belopp du kan låna. Dessutom kan du få problem med att säkra bra priser om du har dålig kredit.

Sammanfattningsvis är ett topplån bostadslån ett bra alternativ för dem som har extra pengar och bra poäng kredit. Se till att du shoppa runt och helt förstår avtalet innan du stänger lånen.