förlust lindring förhandlar

Den stora hemligheten som egentligen inte är en hemlighet är att ditt hem långivare inte vill att ditt hem. Vissa människor kan berätta att din långivare hoppas att ni inte kommer att göra dina betalningar så att din långivare kan få ditt hem. Detta helt enkelt inte sant. Ditt hem långivare tjänar pengar på bostadslån, inte genom att sälja övertagna hem.

Eftersom bolåneinstitut egentligen inte vill att ditt hem, har de flesta långivare inrättat avdelningar förlust lindring att hjälpa människor som står bakom på sina månatliga inteckning betalningar. Dessa förlust lindring avdelningar är det att minska den möjliga förlust som kan åsamkas din långivare. Generellt förlust lindring avdelningar har viss handlingsfrihet på hur de kan hjälpa dig. Ofta kan de ge dig mer tid att betala din betalning, skjuta upp en betalning till slutet av lånet betalningstiden, eller ändra din befintliga lån (om du godkänner ändringen). De får ta emot en handling i stället för avskärmning.

Förlust lindring Förhandlingar är egentligen inget mer än att prata med ditt hem långivare för att se om det finns ett sätt att du kan betala din inteckning betalning så att din inteckning långivare inte kommer att förlora pengar. Kanske du behöver mer tid att betala, kanske du måste hoppa över en betalning, eller kanske du behöver en inteckning modifiering.

Det första är att prata med din inteckning långivare. Berätta din situation och se om de kan erbjuda dig lite hjälp. Tänk på vad din bolåneinstitutet säger och avgöra om det kommer eller inte kommer att hjälpa dig. Om det kommer att hjälpa dig, acceptera och göra vad de erbjuder. Om det inte kommer att hjälpa dig, göra ett erbjudande.

Om du gör ett erbjudande, att vara helt säker på att du kan göra vad du erbjuder din inteckning långivare. Till exempel, om de säger att de är ledsna, men att de inte kan hjälpa, berätta för dem att du kan betala dem på en viss dag, som du vill undvika utestängning, och att, om de lägger på ytterligare avgifter såsom rättegångskostnader och advokat avgifter, kommer du inte att kunna betala. Då måste de tänka:
“Ska vi vänta flera dagar att få betalt och undvika ytterligare kostnader, eller ska vi gå vidare och spendera pengar för att utestänga?” Ditt hem långivaren har att fatta beslut om vad som är bäst för dem. Och jag tror att de kommer att ge dig mer tid.

Det är viktigt att du kan göra vad du erbjuder på din inteckning långivare. Om du säger att du kan betala på en viss dag, måste du betala med den viss dag. Om du inte gör det, kommer din långivare inte tro att du i framtiden. På samma sätt, om du gör det du säger att du kommer, kommer din långivare tro er i framtiden. Och förlust lindring förhandlar blir lättare i framtiden.

Den här artikeln är allmän information. Om du har några frågor av något slag om att undvika avskärmning, prata med en advokat licensierade i ditt tillstånd.

Denna artikel kan publiceras, men ordalydelsen får inte ändras och författaren länkar måste vara aktiva.