förklaring av en skuld till tal, bankerna metoden kontra din metod, vilket bör du använda

skuld till tal

Om du är i processen, eller har gått igenom processen att få en inteckning så är jag säker på att du har hört termen skuld till tal. Denna storlek finns i två olika sätt, Din väg och banker vägen. Jag rekommenderar “din väg” istället för bankerna eftersom du enkelt kan se vad du har råd med en månatlig inteckning betalning. När räkna ut detta nummer se till att du kommer ihåg skatt, försäkring och nya kostnader.

bankerna sätt

Anledningen till att jag rekommenderar inte denna formel är enkel, vet du dina räkningar bättre än banken gör! Din skuld till tal är alla dina månatliga utgifter (skuld) uppdelade i din brutto månadsinkomst. Skuld = 1100/mo dividerat med vinst = 2600/mo vilket är 42%. De flesta banker godkänner inte en inteckning om din totala skuld inklusive ny inteckning är över 46-49%, om du får över den procentsats du skulle kunna få ett lån försiktighet inteckning. Så vad som händer är, tar banken hälften av din bruttoinkomst.

Ex. 50000/12 månader = 4,166.00 tillgängliga att spendera. Sedan inteckning företag eller bank, kommer sedan köra ditt personnummer för att se om du har någon skuld eller befintliga lån till ditt namn (billån, college lån, hypotekslån, uthyrning, etc.). De står redan för din nya inteckning betalning, skatter, försäkringar och kostnader hem (värme, el, vatten, kabel, etc) genom att redogöra för något mer än 50% av din bruttoinkomst. Låt oss anta att bankerna finner $ 1650,00 värde av lån och räkningar för dig. De skulle ta 1650/4166 = 39%. Du är godkänd! Det är förutsatt att du har bra kredit och en ren inteckning historia förstås.

din väg

Det är enkelt! Först lägga upp varje månatlig kostnad du kan möjligen tänka (1000,00), och varje dollar du gör varje månad efter skatt (3,125.00). Jag skulle ta av ca 200-300 för utgifter / sätt att spara pengar på att 3125 göra 2825 – 1000 = $ 1,825.00 tillgängliga för dig nytt hem. Se till att du står för din nya inteckning betalning, skatter, försäkringar och om det finns en lägenheten då inkluderar det också. Så ta en titt på en inteckning kalkylator för att inse hur dyrt för ett hus du har råd och titta i det intervallet.

Du vet att du räkningar, kostnader och utgifter vanor bättre än någon annan, så det är upp till dig att vara ärlig med dig själv om vad du har råd för dig månatliga inteckning betalning. Bara för att inteckning företaget säger att du har råd med något betyder det inte att du kan. Så var försiktig och använda en inteckning kalkylator för att analysera vad du är villig att betala varje månad på ditt nya hem.