förklaring av en kredit värdering och dess effekter på bolåneräntor

Medan många människor har hört talas om en kredit värdering och vet att det är mycket viktigt när det gäller att få någon typ av kredit eller lån konto, förstår inte alla exakt vad en kredit värdering är och hur det påverkar möjligheten att få en anständig bolåneräntan. Genom att veta vad en kredit värdering är, hur den beräknas och hur det gör en skillnad för bolåneinstitut, kan potentiella husköpare se till att de är i bästa möjliga position för att få de bästa priserna möjligt när det är dags att finansiera eller refinansiera en hem.

En kredit värdering är helt enkelt ett sätt att uttrycka en individs kreditvärdighet i antal. På ett sätt är detta nummer bestäms utifrån hur ansvariga individen har med ekonomi i det förflutna. Processen är inte olikt scoring ett test tas i gymnasiet testet. Rätt åtgärder orsakar poängen att öka, medan ett dåligt val när det gäller användningen av ekonomin leder till en lägre värdering. Som med en skola examen, är målet att se till att din kredit värdering är baserad på så många rätt val som möjligt, och samtidigt se till att det finns så få felaktiga val på din kredit rapport som möjligt.

Den goda nyheten är att en låg kredit värdering kan förbättras över tiden. Genom att vidta åtgärder för att korrigera dåliga vanor pengar förvaltning och börja bygga besparingar, behålla de nuvarande skulderna upp till datum, och så småningom betala ner din totala skuldsättning, kommer din kredit värdering förbättras stegvis under åren. Men kom ihåg detta är inte en övernattning händelse. Dåliga rapporter tenderar att dröja sig kvar på kreditupplysningar för år, och har en direkt inverkan på din kredit värdering så länge de visas. Lyckligtvis lägga positiva poster i rapporten bidrar till att kompensera de äldre dåliga med tiden, eftersom det blir uppenbart att du blir mer skattemässigt ansvarig.

Underskatta aldrig effekten att din kredit värdering har när det gäller att göra ett större inköp. Till exempel, att se din kredit värdering är så bra som möjligt är mycket viktigt när du börjar leta efter en inteckning. Inte bara kommer en lägre värdering hindra dig från att få de bästa priserna för närvarande erbjuds, kan det hindra faktiskt dig från att få en inteckning alls.

De flesta bolåneinstitut titta mycket noga på din kredit värdering och skälen till att nuvarande värdering. Anledningen till detta är mycket enkel. När långivare väljer att bevilja ett lån till en ny kund, är de i praktiken lita på dig att betala tillbaka det belopp du lånar, tillsammans med ränta, i enlighet med de villkor som finns i inteckning kontraktet. Med andra ord, är långivaren antar en viss risk för att göra affärer med dig.

I utbyte för att hjälpa dig att säkra ditt drömboende, de vill vara någorlunda säker på att de kommer att få sina pengar tillbaka, med ränta. När din kredit värdering är inte lika bra som långivaren vill, kommer han eller hon gräver djupare i din kredit historia för att ta reda på vilka faktorer som lett till den nuvarande beräkningen av din kreditvärdighet. Om långivaren är obekväm med resultatet av denna undersökning, går dina chanser att få en förmånlig ränta ner avsevärt.

Personer med en hög kredit värdering får helt enkelt inteckning erbjudanden som har en lägre ränta. Många låneinstitut har en enkel skala som tillåter dem att snabbt avgöra vilken ränta bör utvidgas till alla sökande med en viss kredit värdering. De med utmärkta kredit kommer att erbjudas de lägsta priserna från långivaren.

Människor som har upplevt en del ekonomiska problem i det förflutna, men har byggts om deras kredit värdering upp till en rimlig nivå kommer fortfarande få en bra hastighet, men inte en av de bästa på marknaden. Människor med en lägre kredit värdering anses vara i en hög riskgrupp, och kommer endast erbjudas bolåneräntor som är mindre än attraktivt för många köpare.

För dem med dålig kredit poäng, chanserna att få en inteckning i alla fall är extremt låg. Även långivare som är specialiserade på riskfyllda bolån kommer bara gå så långt i hur mycket risk de är villiga att ta på sig i syfte att säkra en kund. Om din nuvarande kredit värdering och de stödjande objekt på din kredit rapport visar att det finns ingen verklig anledning att tro att du kommer att betala tillbaka lånet enligt villkoren, kommer du förmodligen att avvisas av även de mest liberala av inteckning företag.

Summan av kardemumman är att din kredit värdering spelar en viktig roll när det gäller att säkra en inteckning av något slag, samt vara avgörande för att fastställa hur lågt en ränta långivare kommer att erbjuda. Innan du ansöker om ett lån, vet vad din kredit värdering är och varför det är på nuvarande nivå. Om möjligt, vidta åtgärder för att höja din kredit värdering innan du gör det första programmet. Insatsen kan löna sig i stor skala.