förhandla ett hypotekslån

Du har hittat det perfekta hemmet. Du är redo att gå – igår. Men du har ingen aning om hur man ska gå omkring i inteckning världen. Alla villaägare lär sig genom denna labyrint och du är inget undantag. Ta dig tid att lära sig – det är väl värt det arbete ni lagt ned på det.

Till att börja, ta reda på vad din kreditvärdighet är. Det finns tre kreditbyråer i USA Du har rätt till en kostnadsfri kredit rapport per år och något av kontoren kan förse dig med dina poäng. Din kredit värdering kommer att ge dig en hel del information och det kan även hjälpa dig att upptäcka om någon har använt din kredit eller ditt namn utan att du vet om det.

När du vet din kredit värdering, då du är i en position att förhandla med din långivare. Medan räntan inte kan vara förhandlingsbara, kan flera andra objekt som rör ditt lån vara. Du måste veta vad man ska fråga efter i förhandlingarna scenen. Kom ihåg, att gå in spärrade för att köpa ett hus, kommer du att ha poäng eller kostnader som du måste betala mot lånet. Poäng är faktiskt en avgift som långivare använder mot kostnaden för att låna de pengar de behöver för att finansiera ditt lån. Varje punkt motsvarar 1% av det totala belopp som du ska låna. Om du låna $ 125.000 och din långivare ber dig att betala tre poäng, din totala kostnad för att låna pengar är $ 3,750.00. Fråga om att sänka de punkter med en fjärdedel eller en halv.

I vissa transaktioner bolån finns det fortfarande institutioner som tar betalt för sina advokat juridiskt arbete på lånet. Påpeka att några av de andra långivare du har pratat med inte längre betalt för den här tjänsten och be om en paus på advokatarvoden. Det finns dokumentsammanställning avgifter och det finns annonser av andra långivare över staden. Använd konkurrenskraftigt pris systemet till din fördel. Spara några hundra dollar i up-front spärrade kostnader är några hundra dollar du kan behöva sätta i det takfönster som skulle se bra ut i din nya håla.

Läs om hur bolån branschen fungerar, lära sin jargong. När du vet vad personen på andra sidan skrivbordet talar om, då de termer och fraser som de drar ur sin hatt är inte så skrämmande och du kan samtala och ställa frågor med tillförsikt.

Fyll i din ansökan och börja få offerter från tre eller fyra olika långivare. Ibland tittar på den nedersta raden är användbart. Men kommer att veta vad de spärrade kostnaderna är och vad den långsiktiga bolåneräntan är att hjälpa dig att fatta ett viktigt beslut: vill du betala mer up front i syfte att få en bättre långsiktig ränta eller skulle du föredra att betala mindre fram och betala lite mer varje månad? Undersök olika erbjudanden och se till att du vet vad varje laddning är för och vad det innebär. Om de är yrkesverksamma i branschen, kommer långivaren emot att hjälpa dig att förstå – de vill att andra företag som du kan ha för dem i framtiden.

När du har citat och du förstår vad de program och kostnader menar, då du är i stånd att välja den långivare du föredrar. Låt långivaren vet att du har fått andra offerter och börja be dem att arbeta med dig på de platser där den andra långivare citat kanske ser bättre ut.

Det finns flera lagar som du också måste vara medveten om när du börjar söka efter ett lån. Den första är den Equal Credit Opportunity Act. En annan är Fair Housing Act. Båda dessa förbjuder långivare och säljare att diskriminera någon köpare / låntagare och de gör det olagligt att ta mer betalt för sina tjänster till människor med annan bakgrund, trossystem, nationaliteter osv Dessa lagar är utformade för att skydda dig, köparen och låntagaren. Du måste känna till dina rättigheter när du börjar denna process.

Även om du har kredit problem, finns det fortfarande sätt att förhandla om lån. Du kanske behöver förklara omständigheterna i slutet löneläget, speciellt om det var på grund av förlusten av ett jobb eller en sjukdom. Det är särskilt viktigt att påpeka att långivare när du har åtgärdat situationen och visa dem den plan du har på plats nu för att undvika framtida situationer av samma slag.

Du måste lära dig något om räntor och de olika typer av räntor tillgängliga. Vissa räntor överklaga på grund av sin stabilitet, medan andra överklaga på grund av sin flexibilitet. Kan du arbeta med flexibiliteten hos en justerbar ränta inteckning eller känner du mer bekväm med en fast ränta lån? De är frågor du måste ställa och undersöka med din finansiella rådgivare och din långivare.

När du har dina frågor besvarade, fullfölja drömmen om att köpa ditt hem för dig och din familj.