förhållandet mellan hushållens inkomster att kräva

Par med hushållsinkomst på $ 8000 är inte berättigade till HDB subventionerade fastighetspriser. Förutsatt att par som tillhör den genomsnittliga hushållsinkomsten beräknas till $ 8000 skulle vilja köpa en bostadsrätt egendom. De måste ha en Cash-övervärdering belopp för att hjälpa dem betala handpenningen. Detta gäller endast om denna grupp av människor som redan har en HDB. Men om dessa människor köper för första gången, skulle de kunna ha råd endast fastigheter med marknadsvärden från $ 1.08m till $ 1,35 vid max.

Ett hushåll består av två personer kunde bekvämt bo i en bostadsrätt som har en yta på cirka 800 till 1100 kvadratmeter. Den konservativ uppskattning av maximal prisvärda egendom nivå på $ 1 miljon till $ 1.1m kunde presentera en $ 909 PSF till $ 1375 polyesterstapelfibrer nivå hushållens betalningsförmåga stor del beroende på storleken av den köpta enheten.

De möjliga effekterna för denna situation är:

* En droppe av HDB utbud skulle leda till en motsvarande förväntade HDB prishöjning.

* Ökningen av HDB pris leder till viss mån en uppgradering eller ökning av massmarknaden marknaden bostadsrätt priset (vanligen finansieras av HDB försäljningsintäkter)

* Den överkomliga hushållsnivå kan stödja fastighetspriserna varierar från $ 909 PSF till $ 1375 PSF, vilket är ca 800 kvm fötter till 1.100 kvm fötter. Detta gäller om de är gjorda på direkta köp hoppa HDB och att hushållens totala genomsnittliga inkomstnivå är ca $ 8.000.

* Tyvärr, detta utgör en av de goda skäl för Singapores regering att höja fastighetspriser egendom eftersom alla kunde mycket väl ha råd med det. De kommer då att passera kostnaden för byggherrarna, som sedan kommer att föra vidare till er som en fråga av kedjereaktion. De privata fastigheter i Singapore massmarknaden kan möjligen även nå till nivån på $ 1,200 PSF på grund av den enkla insikten att det är överkomligt. Detta tillstånd kan råda med tanke på att sysselsättningen är stabil och att BNP växer också.

HDB Priserna kan variera på grund av bristen på balans mellan utbud och efterfrågan. Singapores regering har inte reagerat på den bristande utbud av HDB, vilket ledde till en massiv ökning av priserna. Tidpunkten för höjningen av priserna avser det faktum att priserna redan var överkomliga för det gemensamma hushållet. Detta ökar möjligheten för Singapores regering att dra nytta av mer markförsäljning. Men det gäller att frigöra mer privat mark för att bygga bostadsrätter av Singapores regering, skulle möjligen skapa ett överutbud på den privata bostadsmarknaden sektorn.