företagens finansiering genom hem kapital – smart drag eller alltför riskfyllt

Är du villig att riskera ditt hem för att finansiera ditt företag? Ett sätt att ingjuta ditt företag eller nystartat företag bekymmer med kontanter är att trycka på eget kapital i ditt hem. Är det ett smart drag? Svaret beror på ett antal olika faktorer.

finansiera ett företag

En av de största stötestenarna för en ny företagare är att skaffa finansiering för de tidiga kostnaderna för inrättandet av verksamheten. Om du inte har en etablerad bank relation eller säkerheter för att lägga ner, några banker eller långivare är villiga att göra ett lån utan en personlig garanti av något slag. Det är logiskt för en husägare att vända sig till sin största tillgång som säkerhet. Ett hem kapital lån eller kredit är ofta det enklaste sättet för en ny företagare att förvärva en summa pengar som kan användas för att finansiera sin verksamhet startas.

fallet mot hem kapital företag finansiering

Finansiella experter nästan enhälligt varna för att använda ditt hem som finansiering för ett företag. Det är ett riskabelt drag. Om ditt företag misslyckas, kan du sätta ditt hem i fara. Eftersom de flesta entreprenörer börjar ett företag med avsikt att stödja deras familjer, gör det verkligen vettigt att sätta din familj största tillgång i riskzonen?

Å andra sidan, är ditt hem den största tillgången. Använda det som säkerhet kan vara ett mycket kostnadseffektivt sätt att finansiera en ny början. Hem kapital lån har ofta de lägsta priserna av intresse för någon annan typ av lån. Lägg till detta det faktum att många banker kommer att kräva en personlig borgen för ett företag lån för en start, och effekten är ungefär densamma. Du kommer fortfarande att vara personligt ansvarig för att betala tillbaka pengarna om din verksamhet misslyckas.

Tricket är att låna smart. Innan du bestämmer dig för att sätta ditt hus på rad för att finansiera ditt företag, göra lite självrannsakan och en hel del forskning. Här är några faktorer att tänka på innan du bestämmer dig för att sätta ditt hem som säkerhet för ett företag lån.

Ett. Räknar du på framgången av verksamheten för att betala tillbaka lånet?
Tänk på att de flesta företagens önskemål inte gå med vinst under det första året. Kan du göra betalningar på ett hem kapital lån för ett år utan att knacka företagsvinster? Om du kan, då ett hem kapital lån kan vara ett bra alternativ för dig. Även om företag misslyckas, så länge du vet att du kan göra betalningar på ditt lån, är ditt hem säkert.

2. Är ett hem kapital kredit ett alternativ?
Ett hem kapital lån är vettigt om du behöver en bit av pengar att köpa utrustning och betala start kostnader. Ett hem kapital kredit har ett antal fördelar jämfört med en sluten lån under vissa villkor. Medan du får betala något högre räntor på en kredit, är en av de största fördelarna med roterande funktionen. Med andra ord, när du betalar tillbaka pengar om en kredit, blir den tillgänglig för dig att låna mot igen. En annan fördel är att du bara kommer att betala ränta på vad du faktiskt är skyldig. Ett hem kapital kredit i affärssyfte är ett bra sätt att få kontanter i reserv för nödsituationer utan att behöva betala ränta på det tills du använder den.

Tre. Har du en exit plan?
En av de största bristerna för de flesta företagare är att de misslyckas med att planera för misslyckande och framgång. Vi hoppas alla att våra företag ska bli vilt framgångsrika, och det är lätt att göra stora planer baserade på den drömmen. Men det finns en verklig fara i att inte planera vad du ska göra i händelse av fel. Vid vilken punkt kommer du att bestämma att nu räcker det, och vilka åtgärder kommer ni att vidta för att komma ut med minsta möjliga skada? Bestämma när man ska kalla det avslutas kan rädda dig från katastrof om verksamheten inte flyga så högt du hoppats.

4. Skulle du berätta för din långivare att ditt lån är för företag?
Även hem kapital lån kan generellt användas för något syfte, inklusive finansiera ett nytt företag, vissa lån experter rekommenderar mot volontärarbete informationen till din långivare. De kan känna sig tvungen att hänvisa dig till kommersiell utlåning arm sin institution om det är banken politiken. Om, å andra sidan, får du frågan direkt, är det bäst att vara ärlig. Ljuga om ditt syfte för lånet skulle kunna tolkas som vilseledande och öppna dig för anklagelser om bedrägeri. Förvränga själv kunde också förneka lånet och kallar det betalas omgående.

Den långa och korta av det är detta: ditt hem är förmodligen din bästa källa för finansiering av ditt företag i ett tidigt skede. Om du bestämmer dig för att använda ett hem kapital lån för att finansiera ditt företag, se till att tänka igenom det och skydda ditt hem innan du skriver på den streckade linjen.