fördelen med fast ränta inteckningar

Om du är ny på att äga ett hem eller är du bara nyfiken på vad du kan behöva veta när du är redo, så måste du lära dig grunderna i bolån. Med detta är den viktigaste investeringen i ditt liv, att veta vad du får in kommer att spara dig en massa problem på lång sikt, samt hjälpa dig att spara pengar på samma gång. Valet av bolån som du gör är nästan lika viktigt som huset som du väljer – och här är vad du behöver veta.

vilka typer av inteckningar du kan få

Dina val av inteckningar kommer ofta påverkas av kredit historia som du har. Till exempel kommer de med lägre kreditvärdighet har ofta färre valmöjligheter när det gäller bolån, eftersom de inte uppfattas som pålitliga människor för att betala tillbaka dessa stora lån. Men för de flesta människor, det finns två huvudsakliga alternativ för bolån: fast ränta och justerbara bolån ränta. Var och en av dessa val har sina egna risker och fördelar, men mer och mer, är finansiella experter lutar mot att rekommendera att folk väljer fast ränta inteckningar.

när du inte gillar att ta risker

Den främsta fördelen med en fast ränta inteckning ligger i det sätt de arbetar i förhållande till bostadsmarknaden. Som namnet antyder, är den ränta som du betalar för detta lån kommer inte att förändras – det är åtgärdat. Och för någon som inte gillar att basera sitt liv på hur bostadsmarknaden kan gå, är detta en fördel. Om du är orolig för att räntorna kommer att fluktuera eller om du är orolig att du kanske inte har en massa pengar i framtiden för att rymma större intresse fluktuation synd, kanske du vill vänta med justerbar ränta planer och börja tittar in i fast ränta inteckning, vill du inte att behöva oroa dig för ditt hem framtid.

när du vill planera i förväg

Genom att veta vad du ska betala varje månad, kan du mer exakt se vilka bostäder du kan och inte har råd. Och eftersom du förmodligen kommer att tjäna mer pengar i framtiden, fungerar detta arrangemang för dig nu. Om du har råd med avbetalning nu, kommer du säkerligen kunna betala för dem i framtiden. Detta gör att du kan känna dig trygg i din betalning arrangemang, plus att du kan börja planera för att betala mer när du gör mer pengar för att avsluta ditt hus betalningar snabbare.

när du vill ha ett mål i sikte

När du har en 30 års fast ränta inteckning, kommer du att veta exakt vad du behöver för att betala och hur länge du kommer att behöva betala för. För vissa människor, de gillar att veta den tidsram inom vilken de måste betrakta sig i huset skuld. Istället för att vara osäker på om du kommer att betala mer eller mindre pengar, har du en betalning bok som du helt enkelt bara följa och betala ner, vilket gör varje månad ett steg närmare din eventuella homeownership.

Oavsett vad marknaden gör, du betalar samma

Även om detta är en uppenbar fördel, kan det inte underskattas i dagens bostadsmarknad. Även om räntorna skjuta i höjden, kommer du fortfarande att betala samma summa pengar varje månad. Självklart, om räntorna sjunka, du kommer inte att kunna dra nytta av det nödvändigtvis inte du försöker att refinansiera ditt hem. I det långa loppet, de flesta räntorna i ARM (justerbar ränta inteckning) planer kommer att vara ungefär samma som de fast ränta planer, i genomsnitt.

Även fast ränta inteckning inte fungerar för alla eftersom du kan ofta ha en högre ränta, på lång sikt, tenderar detta att vara det bästa valet för dem som vill veta vad de betalar, hur mycket de betalar, och hur de inte kommer att påverkas av bostadsmarknaden.

Den ena rör med en fast ränta inteckning är att du kommer att vilja vara en person som har god kredit. I själva verket kommer de flesta långivare vill inte ge dessa typer av lån till människor utan en bra kredit bakgrund. För att säkra den lägsta räntan och den här typen av avtal, måste du se till att du betalar dina räkningar i tid och att din kredit historia är fritt från problem.

Oavsett om du är ett nytt hus ägare eller du är ute efter att äga ditt första hem, är en fast ränta inteckning något du kanske vill överväga. Stabiliteten i detta lån är en sak mindre du behöver oroa dig när det gäller ditt hem. Även om du skulle kunna spara pengar med en ARM, det är inte en garanti – och din ekonomiska framtid bör inte grundas på en “kanske.