fördelarna remortgaging ditt hem

Storbritannien har blivit en nation av husägare … Tyvärr är fyrtio procent av alla brittiska husägare blint bor med sina vanliga rörlig ränta inteckningar – omedvetna om att de eventuellt går miste om några stora tidsbesparingar.

Om du betalar för närvarande standard rörlig ränta med din långivare, eller kommer till slutet av en särskild skattesats, kan du finna att en lägre ränta på erbjudande från alternativa långivare. Genom att omförhandla räntan, kan du få lägre månatliga betalningar.

Så, till exempel:

Om du har ett befintligt intresse bara inteckning av £ 220.000 med en standard rörlig ränta på 6,5%, skulle du betala £ 1191 per månad.

Om du bytt till en remortgage paket som erbjuder ett två års fast ränta på 4,49%, skulle de månatliga räntebetalningar vara endast £ 823.

Det är en månatlig minskning på £ 368, och över två år brinner värt en fantastisk £ 8800 i besparingar!

Förutom att spara pengar, remortgaging ditt hem kan också presentera dig med andra alternativ som kan vara mer fördelaktigt för dina finansiella behov – det kan tillåta dig att betala av dina befintliga lån tidigt, för att höja extra pengar eller ens att befästa dina utestående skulder.

För att betala din inteckning tidigt:
Om vi ??var helt ärliga mot oss själva, vill ingen egentligen en inteckning, och desto snabbare kan du bli av med den desto bättre! Om du återbetala det tidigt då du kommer att ha mer tid för att finansiera de saker som du verkligen vill – sånt stor familj semester, en skinande ny bil, en trevlig vinterträdgård etc.

Med några smarta remortgaging och byta till en lägre ränta samtidigt fortfarande samma månatliga utbetalningen belopp som du har använt till, kan du minska eventuellt livslängden på din inteckning genom åren.

Dock vara medveten om att ditt befintliga lån kan medföra förtida återbetalning avgifter, särskilt i de tidiga åren och även om det inte finns några förtida återbetalning laddar din bolåneinstitutet kan kräva en administrativ avgift.

För att höja extra pengar:

Om du vill samla in pengar för hem förbättringar eller andra inköp då remortaging kan ofta vara ett billigare och mer flexibelt alternativ till att ta ut ett personligt lån. I många fall hem förbättringar och modernisering kan vara mycket billigare än att flytta huset helt och hållet och du kommer också att dra nytta av den ökade värdet på din fastighet.

För att befästa dina utestående skulder:

Remortgaging kan tillåta dig att släppa några av det egna kapitalet som är bundet i ditt eget hem så att du kan betala av alla skulder som du har, till exempel kreditkort eller billån. Räntan på remortgage paket kan ofta vara betydligt mindre än ett personligt lån.

Men innan du tar det här alternativet bör du noga överväga riskerna för att flytta oprioriterade skulder till säkrade skuld och även eventuella ökningar till längden på återbetalningstiden.